Castellà: "Això no és una pregunta clara, és una pregunta trampa"

El representant del sector sobiranista d'Unió considera que el redactat de la direcció "no ajuda al procés" i no respecta el mandat per definir la posició del partit de cara al 27-S sorgit de l'últim consell nacional

El representant del sector sobiranista d’Unió Antoni Castellà i el líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, en una imatge d’arxiu.

El representant del sector sobiranista d’Unió Antoni Castellà i el líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, en una imatge d’arxiu. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts

La pregunta que la direcció d'Unió farà als militants en la consulta interna del dia14 i que va ser desvelada aquest dimarts pel secretari general del partit, Ramon EspadalerRamon Espadaler, no ha agradat al sector sobiranista. El seu representant més destacat, Antoni Castellà, ha censurat aquest dimecres la seva formulació i ha advocat per un 'no' de protesta o bé per organitzar un congrés extraordinari. "No és una pregunta clara, és una pregunta trampa", ha afegit Castellà en declaracions a Rac1, en una clara al·lusió a les paraules d'Espadaler, que en la presentació de la consulta la va definir com a "clara, però complexa".

El membre del comitè de govern d'UDC i secretari d'Universitats i Investigació de la Generalitat ha mostrat la seva profunda decepció per la proposta de la direcció democristiana i ha assegurat que "no ajuda al procés" sobiranista. Segons ell, no respon al mandat que va sorgir del consell nacional del partit celebrat el febrer passat, que instava a plantejar una pregunta "per donar una resposta clara sobre la posició d'Unió en un procés plebiscitari el dia 27 de setembre". "Aquesta pregunta contesta a tot, menys a això", ha denunciat.

Notícies relacionades

Preguntat per què votarà el pròxim 14 de juny, Castellà ha considerat que ni un 'sí' ni un 'no' aclareixen res, i per això ha assegurat que només hi ha dues opcions: votar 'no' com a esmena a la totalitat o convocar un congrés extraordinari.

Així mateix, Castellà ha recordat el redactat que va proposar el sector sobiranista d'Unió ("¿Voleu que Unió es comprometi amb una Catalunya independent, en el marc de la UE?") i ha destacat que va recollir l'aval d'un miler de militants, que suposa el 25% del total de la militància del partit. Amb la pregunta de la direcció, es tanca la porta a aquest 25%, ha considerat. "No sé per què hi ha tanta por. Quan es té por de votar independència sí o independència no, probablement es té por del resultat", ha tancat.