PROBLEMES DOMÈSTICS
Convergència i Unió, mil i una crisis
Les discrepàncies entre els dos socis de federació semblen ja inherents a la seva existència

Duran, Espadaler, Mas i Corominas, en l’executiva de CiU del 25 de maig. /
Per l'elaboració de les llistes per a les eleccions municipals, pel perfil a marcar al Congrés dels Diputats, pel posicionament al voltant del procés sobiranista, per la distribució dels càrrecs... Les crisis entre Unió i Convergència, entre Convergència i Unió, semblen haver-se convertit en un fet inherent a la pròpia federació. Aquestes són algunes de les seves discrepàncies més sonades dels últims temps.
ELS CANDIDATS DEL 24-M
La designació dels caps de llista de CiU per als comicis locals ha fet saltar espurnes entre els dos socis en alguns municipis. En localitats com Vic hi va haver setmanes de negociacions fins que es va arribar a una entesa. A Peralada, Roses i la Bisbal d’Empordà es van presentar candidatures alternatives.
EL PACTE GIHADISTA
Mentre els diputats d'Unió van votar a favor de l'acord subscrit per PP i PSOE, els de Convergència van decidir abstenir-sePPPSOE. Els democristians van recordar que la federació havia decidit recolzar la norma, malgrat estar en desacord amb ella, a l'espera de poder canviar-la amb esmenes. A partir d'aquí, l'intercanvi d'acusacions va anar pujant de nivell. Regidors convergents van atacar amb duresa el líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, i la cúpula de CiU va mirar de tancar el conflicte amb elogis a Duran.
EL FULL DE RUTA
Les declaracions de Duran qüestionant el full de ruta sobiranista dissenyat per Artur Mas i les contradeclaracions de la cúpula convergent carregant contra el dirigent d'Unió per frenar l'ala més independentista dels democristians han sigut una constant. “El líder d'Unió assegura que CiU no planteja un referèndum sobre la secessió”, subtitulava una notícia d'aquest diari del 28 de setembre del 2013. “Duran i Convergència airegen les seves diferències al voltant de la consulta”, era llavors el títol.
LES ELECCIONS DEL 27-S
Dirigents de CDC han acusat Duran d'intentar torpedinar el procés sobiranista i el mateix president Mas al qüestionar els seus plans en nombroses ocasions. El líder d'Unió, per exemple, sempre ha demanat esgotar la legislatura i ha renegat dels possibles pactes amb ERC. El seu número dos, Ramon Espadaler, va dir el 14 de febrer, en plena crisi de la federació, que el seu partit “no serà un simple apèndix” de les negociacions entre CDC i Esquerra.
LA CONSULTA DEL 9-N
Notícies relacionades
Després d'un suspens de diverses setmanes, Duran va anar finalment a votar (un sí-no) el 9 de novembre 9 de novembre , però abans d'això també va llançar algun dard als seus socis al voltant de la fórmula elegida. Un mes abans havia rebutjat un possible succedani de la consulta i va apuntar que s'havien de "fer les coses bé i no fer el ridícul".
L'ABDICACIÓ DE DURAN
Les males relacions amb els seus socis de CDC van portar Duran a renunciar a la secretaria general de CiU secretaria general . A molts dirigents convergents els va costar amagar un somriure, i això va portar dirigents democristians a reclamar respecte als seus companys.
- Famosos Ferran Adrià desvela a 'Col·lapse' la frase que li va dir Xavi Hernández: "Se'm va quedar sempre al cap"
- Preus rebaixats Ni Lidl ni Carrefour: aquest és el supermercat 'low cost' que arrasa a Espanya
- Urbanisme BCN traurà a concurs la Torre Ona de Glòries abans de final d’any
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Crim de la Guàrdia Urbana Una criminòloga sentencia la personalitat de Rosa Peral: «Seductora, manipuladora i mentidera»
- Mercat laboral Espanya suma més de 230.000 ocupats a l’abril
- Sector bancari Economia obre l’enquesta sobre l’opa i dona fins al 16 de maig per votar
- Cuerpo diu que el Govern central no busca una resposta de "sí o no"
- Reunió anual del Cercle d’Economia António Costa: "El que necessitem és un rearmament col·lectiu, no 27"
- Feijóo, ¿al pitjor país del món?