Iglesias: "No sé per què totes les institucions han d'estar a Madrid"

El secretari general de Podem afirma que no tindria cap problema a portar el Senat a Barcelona

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en un míting a Alcalá de Henares (Madrid), aquest divendres, 8 de maig.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en un míting a Alcalá de Henares (Madrid), aquest divendres, 8 de maig. / EFE / KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Pablo Iglesias no veu cap necessitat que les institucions de l'Estat estiguin centralitzades a Madrid. El secretari general de Podem ha explicat aquest dimecres en una entrevista a la cadena SER que, segons ell, el Senat es podria traslladar a Barcelona. "No tindria cap problema amb això. No sé per què totes les institucions públiques han d'estar a Madrid", ha dit Iglesias, que fins ara no s'havia pronunciat respecte a aquesta possibilitat, també plantejada pel PSOEPSOE.

Iglesias ha afirmat que la Cambra alta és "un cementiri d'elefants", ha demanat que "es reformi o desaparegui" i s'ha compromès a portar aquesta mesura al seu programa electoral per als comicis legislatius.

Respecte a les diputacions provincials, el líder de Podem ha manifestat que "s'han revelat com a organismes superflus i prescindibles", i ha negat que sobrin ajuntaments a Espanya, com apunten altres forces polítiques. "No sobren ajuntaments, sobren corruptes", ha protestat, i encara que ha admès la complexitat de les reformes que planteja, ha promès fer aquest "treball d'enginyeria" per presentar en les eleccions generals de finals d'any un programa que inclogui la reforma de les principals institucions de l'Estat.

INCOMPATIBLE ASSESSORAR

Pablo Iglesias ha carregat contra els dirigents populars Federico Trillo Vicente Martínez-Pujalte (tots dos del PP) pels treballs d'assessoria que feien al marge de la seva tasca com a diputatstreballs d'assessoria  i ha assegurat que les empreses que els van contractar no ho van fer perquè estiguessin interessades en els seus coneixements "però sí en els seus contactes".

Notícies relacionades

Iglesias ha admès que "segurament és incompatible assessorar un altre govern i ocupar un càrrec públic", però ha aclarit que els dirigents de Podem que van fer anàlisi per a l'Executiu de Veneçuela no formaven part del partit en aquell moment ni tampoc ocupen càrrecs públics.

El secretari general de Podem ha tornat a assenyalar que si el seu partit guanya les eleccions auditarà els contractes de privatització d'empreses públiques. "Si legalment es pot desprivatitzar, ho farem", ha afegit.