Eleccions 24-M: la campanya en directe (19 de maig)

EL PERIÓDICO segueix dia a dia els actes dels partits, el més comentat a les xarxes i les frases de la jornada

Una de les esferes grogues que l’equip de Trias ha col·locat per Barcelona, aquesta, a la Diagonal.

Una de les esferes grogues que l’equip de Trias ha col·locat per Barcelona, aquesta, a la Diagonal. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

16.00. El conseller de Presidencia y portavoz del GovernFrancesc Homs, ha manifestado este martes respeto por las decisiones de diversos ayuntamientos de Catalunya de mantener las 'estelades', pese a la resolución de la Junta Electoral Central que obliga a retirar las banderas independentistas. "Las decisiones de los ayuntamientos siempre se tienen que respetar", ha asegurado Homs.

Notícies relacionades

11.10. Diverses formacions de l'oposició a Sabadell han demanat la dimissió de l'alcaldable del PP a la ciutat, Esteban Gesa, a qui acusen d'agredir un membre de Plataforma Unitària Solució Fòrum-Afinsa. Els fets van passar aquest dilluns, en el marc d'un míting del partit a Barcelona, al qual va assistir el president del Govern central, Mariano Rajoy, quan tres persones van irrompre a l'acte, dos de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i un altre de Fòrum-Afinsa, i van ser tretes a força de braços alhora que diversos dels assistents a l'acte els donaven cops.

10.50. Ciutadans (C's) s'ha topat en les últimes 24 hores amb dues pedres en el camí cap a les urnes. Per un costat, aquesta matinada ha anunciat que retira la candidatura a Barberà del Vallès després de saber que el seu número u va concórrer en els comicis del 2011 com a número tres de la llista de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC). Paral·lelament, aquest dilluns, el partit d'Albert Rivera també ha retirat la candidatura a Miranda de Ebro (Burgos), ja que diversos integrants van denunciar que no havien donat el seu consentiment exprés a figurar-hi.