C's retira la seva candidatura a Barberà del Vallès al saber que el seu candidat va concórrer amb PxC el 2011

El partit d'Albert Rivera també anul·la la seva llista a Miranda de Ebro ja que diversos membres no van donar el seu consentiment exprés per figurar-hi

1
Es llegeix en minuts

Ciutadans (C's) ha topat en les últimes 24 hores amb dues pedres en el camí cap a les urnes. Per un costat, aquesta matinada ha anunciat que retira la candidatura a Barberà del Vallès al saber que el seu número u va concórrer en els comicis del 2011 com a número tres de la llista de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC). Paral·lelament, aquest dilluns, el partit d'Albert Rivera també va retirar la candidatura a Miranda de Ebro (Burgos), ja que diversos integrants van denunciar que no havien donat el seu consentiment exprés.

En un comunicat difós aquest dimarts a la matinada, el secretari d'organització de C'sFran Hervías, explica que "quan s'ha tingut coneixement" que el seu candidat a Barberà va concórrer sota les sigles de PxC en les últimes eleccions municipals, "s'ha actuat en conseqüència i s'ha retirat la candidatura". "A Ciutadans no hi ha espai per als extremismes", afegeix Hervías, qui subratlla el compromís de la força amb els "valors democràtics i d'igualtat", per sobre d'obtenir més regidors.

Notícies relacionades

Aquesta retirada arriba després de la de Miranda de Ebro. Segons va explicar aquest dilluns el candidat de Ciutadans a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, Luis Fuentes, van decidir anul·lar aquesta candidatura al saber que diversos integrants d'aquesta candidatura no havien donat el seu consentiment exprés i voluntari a participar-hi. Fuentes va explicar que, tot i comptar amb la seva firma d'autorització i una fotocòpia del DNI, argumenten que no se'ls va informar prou, i per tant "automàticament" es va optar per retirar la llista. A més, el dirigent de C's va anunciar que el partit prendrà mesures disciplinàries contra les persones que poguessin haver incomplert els codis ètics del partit.

"Davant qualsevol dubte o sospita que hi pogués haver hagut irregularitats, aquest matí hem donat l'ordre al representant provincial de Burgos perquè retiri la candidatura de Miranda de Ebro", va afegir Fuentes, que va negar cap instrucció del líder del partit, Albert Rivera.