Duran vincula Colau amb el règim de Veneçuela

«El seu referent és un model fracassat amb més morts que l'Iraq», diu el líder d'Unió

Trias lamenta que a Nou Barris hagin viscut «situacions injustes i impresentables»

L’alcaldable de CiU Xavier Trias, en un acte electoral, ahir al districte de Nou Barris.

L’alcaldable de CiU Xavier Trias, en un acte electoral, ahir al districte de Nou Barris. / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

La primera (i en principi única) incursió del líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, en la campanya de les municipals a Barcelona es va saldar ahir amb un atac molt dur a la candidatura de Barcelona en Comú (BC), que encapçala Ada Colau. Després d'advertir que el seu «mèrit» és que «no els coneix ningú» perquè no tenen experiència en tasques de govern, Duran va advertir que «el referent de Colau és Podem, que no sap què és el corredor mediterrani però que es caracteritza per assessorar Veneçuela, la pitjor economia que hi ha i un país que té més morts que l'Iraq».

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica va anar a l'auditori de les Cotxeres Borbó (a Vilapicina i Torre Llobeta, a Nou Barris) per recolzar el candidat a l'alcaldia Xavier Trias, amb qui es va desfer en elogis. Trias insisteix sempre que pot que la seva relació amb el democristià és molt bona i que durant aquest mandat l'equip de govern format per CDC i Unió ha treballat sense problemes.

Duran va ser franc: «No m'agraden els altres. Amb tot el respecte». I va advertir que «és fàcil prometre coses quan mai has entrat a la cuina». «Quan ho facin trencaran moltes vaixelles», va avisar després de mostrar dues paperetes de BC i Ciutadans. D'aquests últims es va queixar que les seves propostes no estan dedicades a Barcelona: «Serveixen tant per al meu poble del Campell com per a Castella-la Manxa».

L'EXEMPLE D'ANDALUSIA / El democristià va voler fixar-se en els problemes que té la presidenta en funcions d'Andalusia, Susana Díaz, per ser investida, i així cridar l'atenció que a Barcelona pot passa una cosa similar si Trias no aconsegueix la majoria suficient: «Als partits emergents els tremolen les cames per prendre decisions i aquí ens pot arribar a passar el mateix. Per això és molt important garantir l'estabilitat i un govern fort».

Sense verbalitzar-ho, el dirigent d'Unió va cridar els assistents al vot útil. «A vegades no es tracta de donar el vot als que són dels teus sinó a gent competent. Pot ser que n'hi hagi dels teus però que siguin molt incompetents. Convé que pensin en el seu barri i en la seva ciutat», els va invitar Duran, sabedor que el districte sempre ha votat el PSC.

Notícies relacionades

UN MANDAT COMPLICAT / En el seu torn, l'alcaldable de CiU va encaixar que no ha sigut un mandat fàcil en aquest districte, on la regidora responsable, Irma Rognoni, ha tingut una forta contestació veïnal. Trias es va queixar que la regidora «ha viscut situacions injustes i impresentables perquè hi ha qui exerceix la intimidació i la violència. És una vergonya», va lamentar.

El candidat va destacar l'«orgull» de barris com la Trinitat Nova amb una inversió per càpita de 4.000 euros per veí davant dels 1.000 de mitjana de la ciutat o la remodelació urbanística portada a terme.