LA SITUACIÓ DE LA CIUTAT

El 46% creu que BCN ha millorat en aquest mandat

La valoració mitjana de la gestió municipal entre els enquestats és d'un 5,4 sobre 10

1
Es llegeix en minuts
C. B. / BARCELONA

«En els últims quatre anys, ¿vostè creu que el municipi ha millorat o ha empitjorat?». Aquesta és una de les preguntes formulades als ciutadans entrevistats per GESOP a finals de la setmana passada. El 46,1% considera que ha millorat i el 18,6% creu que està igual. Els que creuen que ha empitjorat són un 32% del total. Els més crítics amb l'evolució de la ciutat són els barcelonins d'entre 30 i 44 anys, que opinen que està pitjor en un 39,6%.

Si es té en compte a quina formació política van donar suport en les eleccions celebrades el 2011, els més satisfets sobre com ha evolucionat la ciutat són, com és previsible, els votants de CiU (69,7% troben que ha millorat). No obstant, tant els votants d'ERC (amb un 51,2%) com els del PPC (45,8%) consideren que durant aquest mandat s'ha progressat. S'ha de tenir en compte que aquestes dues formacions han recolzat de forma alternativa i puntual el govern de Xavier Trias en aquests quatre anys.

Notícies relacionades

SUSPESOS PER TRES / A l'hora de puntuar l'equip de govern de CiU, la valoració sobre la gestió municipal és d'una mitjana de 5,4 sobre 10. Les millors notes, una vegada més, provenen dels votants de CiU (6,4), ERC (5,7) i PPC (5,3), encara que els del PSC (5,2) mantenen un aprovat sobre el que ha passat a Barcelona. Els que suspenen Trias i els seus són els seguidors de Ciutadans (4,4), ICV-EUiA (4,5) i la CUP (4,6).

Una vegada més, la franja d'edat entre 30 i 44 anys és la més crítica a l'hora de valorar com ha treballat el govern barceloní i li donen un aprovat just amb un 5. Els homes són més crítics que les dones: el puntuen amb un 5,2, mentre que elles concedeixen un 5,6 sobre 10.