ELS AGENTS DE LA T. I. A., DARRERE EL TRESORER DEL PARTIT PAPIL·LAR

Mortadel·lo i Filemó arriben al Congrés

PSOE i IU preguntaran al president de RTVE per què els telediaris de La 1 no van informar de l'últim còmic d'Ibáñez que toca el 'cas Bárcenas'

Vinyeta d’’El tresorer’, nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó, d’Ibáñez.

Vinyeta d’’El tresorer’, nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó, d’Ibáñez.

2
Es llegeix en minuts

Mortadel·lo i Filemó s'esmunyiran aquest dimarts al Congrés dels Diputats. L'últim còmic dels agents de la T. I. A.'El tresorer', que va arrasar ja el dia que va arribar a les llibreries per la seva clara referència al 'cas Bárcenas', centrarà una pregunta del PSOE i una altra d'IU al president de RTVEJosé Antonio Sánchez. Els socialistes volen saber per què els telediaris de La 1 no van recollir cap informació sobre la nova historieta del dibuixant Francisco Ibáñez, en què un tresorer del Partit Papil·lar molt semblant a Luis Bárcenas evapora una important quantitat de diners de la caixa de l'organització.

Amb motiu de la compareixença de Sánchez davant la comissió de control parlamentari de la corporació, el diputat José Zaragoza li preguntarà sobre "el moment que els agents de la T. I. A. Mortadel·lo i Filemó s'han convertit en perillosos enemics per als informatius de TVE".

També el diputat d'IU Ricardo Sixto s'ha fixat en aquesta omissió, tot i que un equip de TVE va cobrir l'acte de presentació de la nova entrega de les aventures dels agents. IU preguntarà sobre els "motius pels quals no es va recollir en algun dels telediaris estrella de la televisió pública" la presentació de l'àlbum, que es correspon al número 200 de la famosa parella d'espies.

TVE ha al·legat de moment que la presentació del còmic sí que va tenir cabuda a La 2, al Canal 24 Horas i a 'Los desayunos'.

ÈXIT DE VENDES

Mortadel·lo i Filemó segueixen en aquest tebeo els passos del tresorer del Partit Papil·lar, per localitzar els diners desapareguts en la força que ocupa el Govern. El ministre del Peculi, Mamerto Rojoy i Demetria Costipal, amb molt pes al partit, sospiten del seu tresorer, que fa una escapada a les illes Seiselles, que és rebut al seu banc amb banda de música i alfombra vermella. La semblança de la història d''El tresorer' (Ediciones B) amb l'agitada actualitat va fer que el mateix dia que va sortir a la venda arribés al rècord de 10.000 exemplars venuts i, davant la demanda, els llibreters van augmentar la tirada: van encarregar una reimpressió de 40.000 més (que se sumaven als 50.000 inicials) i una altra de 20.000. Va ser, a més, un dels més venuts per Sant Jordi.

"CENSURA" AL PROGRAMA DE MOTA

Notícies relacionades

El PSOE també preguntarà per què se "censuren" en els espais d'humor de TVE els esquetxos sobre el president del Govern, Mariano Rajoy. Els socialistes es refereixen al fet que, en programes antics de 'La hora de José Mota' reemesos s'han eliminat imitacions de Rajoy. TVE ho justifica amb l'explicació que es tracta de gags que han quedat caducs i en què el líder del PP hi surt parodiat encara com a cap de l'oposició.