Rajoy admet que el 'cas Rato' "afecta" el PP

El president reconeix que va ser un dels seus "actius més importants" i reitera que tots els espanyols són iguals davant la llei

Rajoy admet que el ’cas Rato’ afecta el PP. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha admès avui que el cas de Rodrigo Rato "afecta especialment" el PP, el seu partit, perquè l'expresident de Bankia va ser un dels seus "actius més importants", però ha insistit que tots els espanyols són iguals davant la llei.

En declaracions als periodistes després de la seva visita a un centre de la Fundació Síndrome de Down a Múrcia, Rajoy ha assegurat que el 'cas Rato' "no té absolutament res a veure" amb el procés de regularització fiscal posat en marxa pel seu Govern el 2012 --l'anomenada amnistia fiscal-- sinó que es deriva d'"actuacions normals" de l'Agència Tributària.

"A partir d'ara estarem al que digui l'Agència Tributària, la Fiscalia i la Justícia, i el Govern garantirà la independència, com ha fet sempre", d'aquests òrgans, ha dit Rajoy. A més, ha afegit que "el Govern demana imparcialitat, que en tenen" tant a l'Agència Tributària com a la Fiscalia i a la Justícia, i també reclama "un tracte igual per a tothom".

"Tots els espanyols són exactament iguals davant la llei i a partir d'aquí tots hem d'acatar el que diguin els tribunals de Justícia", ha assenyalat Rajoy.

PRIMERES REFERÈNCIES AL CAS

Aquestes han sigut les primeres paraules de Rajoy després de la detenció durant unes hores dijous passat de Rodrigo Ratodetenció durant unes hores. El que va ser vicepresident del Govern de José María Aznar, president de Bankia i director gerent de l'FMI està sent investigat per blanqueig de capitals, aixecament de béns i frau.

El president del Govern ha admès que no li agrada que es produeixin "aquest tipus d'esdeveniments. Tant de bo mai es tornin a produir en el futur", ha afegit reconeixent que, en el cas del PP, els "afecta especialment" perquè Rodrigo Rato, ha subratllat, "ha sigut un dels actius més importants del partit".

Malgrat les preguntes dels periodistes, Rajoy ha assenyalat que no entraria en "detalls d'un altre tipus perquè no ve al cas", ja que ell és el president del Govern i la seva obligació és garantir la independència, "com hem fet en qualsevol circumstància i en qualsevol cas", de la Fiscalia i els tribunals de Justícia, així com la seva imparcialitat.

"En més detalls ja entrarà el director de l'Agència Tributària --que compareix dimarts al Congrés-- però jo ni els conec ni crec que ho he de fer com a president del Govern", ha afegit.

LLUITA CONTRA EL FRAU

El cap de l'Executiu ha aprofitat per subratllar que el seu Govern ha fet "batalla" en aquesta legislatura de la lluita contra qualsevol tipus de frau, "sense entrar a prejutjar absolutament res".

L'Agència Tributària, ha assenyalat el president, ha aflorat més de 100.000 milions d'euros en aquesta legislatura que abans eren "bases imposables desconegudes" per a Hisenda i, per tant, no pagaven impostos.

Notícies relacionades

La lluita contra el frau fiscal ha tingut en aquests anys "els millors resultats i amb gran diferència de la història" segons Rajoy, que ha assegurat que l'Agència Tributària, "sempre que ajusti la seva actuació al que diu la normativa vigent, té i tindrà sempre el ple suport per part del Govern".

Un suport que, en la seva opinió hauria de tenir per part de la societat "sense perjudici de l'opinió que pugui tenir cadascú", perquè la feina que ha fet l'Agència Tributària ha sigut "molt positiva". "I ara tots hem de respectar el que digui la Fiscalia i els tribunals", ha assenyalat el cap de l'Executiu.

Temes:

Rodrigo Rato