'COMISSIÓ PUJOL'

Zaragoza: "No he parlat mai amb Camacho de Victoria Álvarez"

L'exsecretari d'organització del PSC nega que encarregués la gravació de La Camarga i assegura que va dimitir per "dignificar la política"

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

L'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza ha tornat a negar aquest dilluns, en la seva compareixença davant la comissió d'investigació del 'cas Pujol', que encarregués la gravació del dinar a La Camarga entre Alicia Sánchez-Camacho i María Victoria Álvarez. De fet, ha assegurat que "mai" va parlar amb la presidenta del PPC sobre l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, i ha rebutjat així la versió d'aquesta última que apuntava que Camacho i Zaragoza van acordar, "en estonetes d'oci relaxat", espiar aquell dinar. "Jo he tingut relació amb molts polítics de tots els partits i en aquestes converses es parla de tot, però sobre aquestes coses no he parlat amb Camacho", ha afirmat el diputat socialista quan li han preguntat si tots dos van intercanviar opinions sobre casos de corrupció de CiU.

Notícies relacionades

Zaragoza, que va dimitir dels seus càrrecs a l'executiva del PSOE i al grup socialista al Congrés després que esclatés el 'cas Camarga', ha insistit en la versió que va donar llavors: que el PSC va encarregar a l'agència de detectius Método 3 tres treballs de rastreig i vigilància a la seu del partit i als despatxos de la Diputació de Barcelona, però ni va organitzar el dinar de La Camarga ni va ordenar el seu espionatge. Sobre Método 3, l'exdirigent del PSC ha assenyalat que no ha parlat mai amb el seu director, Francisco Marco, que uns minuts abans havia comparegut davant la mateixa comissió per exculpar Zaragoza del 'cas Camarga' i responsabilitzar-ne en exclusiva Camacho. No obstant, ha explicat que sí que manté una relació d'"amistat" amb Elisenda Villena, exempleada de l'agència i germana d'una exassessora del PSC, amb qui sí que ha reconegut que acostumava a parlar de "l'actualitat política".

L'encara diputat del PSC al Congrés també ha negat haver encarregat seguiments a polítics, com a l'actual alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que va ser investigat per Método 3. I ha justificat que si va renunciar als seus càrrecs orgànics va ser per "no perjudicar el PSC, per coherència personal i per exemplaritat". "Hem de dignificar la política", ha insistit Zaragoza, que ha recordat en diverses ocasions que no ha estat mai imputat en aquesta investigació, i que tampoc té coneixement del contingut del sumari. A la pregunta de per què creu que s'ha vist involucrat en aquest episodi, l'exdirigent socialista ha dit: "Sóc molt conscient que sobre la meva persona hi ha una percepció determinada".