RESPOSTA DE L'EXECUTIU CENTRAL AL NOU FULL DE RUTA SOBIRANISTA

Rajoy: "El nou full de ruta és dolent en el fons i en les formes"

El president nega el caràcter plebiscitari del 27-S i esgrimeix la Constitució com a escull del procés

El President del Govern, Mariano Rajoy, en roda de premsa al Palau de la Moncloa. / periodico

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que el nou full de ruta acordat per CiU, ERC i les entitats independentistes (ACN, Òmnium Cultural i AMI), que fixa la independència de Catalunya per a 18 mesos després dels comicis del 27 de setembre si les forces sobiranistes sumen majoria absolutaindependència de Catalunya comicis del 27 de setembre , "és dolenta en el fons" i "en les formes". I ha tornat a donar un cop de porta a les aspiracions independentistes: "Cap govern autoritzarà la ruptura de la sobirania nacional".

Notícies relacionades

Durant una roda de premsa conjunta amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, amb qui s'ha reunit al palau de la Moncloa, Rajoy ha destacat que el preacord firmat aquest dilluns "és dolent en el fons perquè va contra el destí de la història, trenca amb més de 500 anys en comú i obliga molts catalans a deixar de ser espanyols i europeus". Així mateix, en l'apartat de les formes, el cap de l'Executiu espanyol, ha tornat a esgrimir el mateix argument utilitzat pel Govern durant tot el procés: va contra de la Constitució. "A Espanya, la llei està per sobre de qualsevol altra consideració, i aquesta llei ens afecta a tots", ha afegit.

Rajoy també ha negat el caràcter plebiscitari del 27-S i ha posat fins i tot en dubte que s'arribin a celebrar aquests comicis. "Hi ha unes eleccions anunciades, que no estan convocades i, si es produeixen, seran autonòmiques", ha manifestat abans d'insistir que "cap govern autoritzarà una ruptura de la sobirania nacional". "El meu govern seguirà treballant per la concòrdia i el projecte comú", ha tancat.