Duran critica el jutge Santi Vidal i Diplocat

El líder d'Unió creu que el magistrat sancionat perjudica el sobiranisme

El dirigent democristià aplaudeix un article amb severs retrets al jurista

Duran Lleida atén els mitjans de comunicació.

Duran Lleida atén els mitjans de comunicació. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, en un article publicat a la seva web personal, critica el jutge Santi Vidal, suspès durant tres anys per part del Consell General del Poder Judicial per haver elaborat un projecte de Constitució catalana. Duran afirma que "aquest jutge s'ha passat anys de tertulià emetent criteris polítics i al fer un projecte de Constitució consagra la seva falta de respecte a la imparcialitat d'un jutge".

"Sé que m'abrasaran a la xarxa, però ja fa temps que crec que és hora de dir el que penses i que la por a dir-ho paralitza", apunta el dirigent democristià, que a més aprofita per criticar la xarxa Diplocat, de diplomàcia informal catalana. I afirma que "no es tracta d'apostar o no per la independència, sinó de fer les coses bé, sobretot si s'aspira a la secessió i creació d'un Estat independent, i pitjor no es pot fer". "El jutge Vidal i --no cal dir-ho-- el Diplocat, del qual he discrepat des del primer dia, fan un gran mal als que desitgen legítimament la independència i volen un reconeixement internacional de les aspiracions d'una part de Catalunya", afegeix el líder d'Unió i cap de files de CiU al Congrés.

Notícies relacionades

Duran trasllada un article d'Enric Fossas, catedràtic de Dret Constitucional, publicat dissabte al diari 'El País', en què critica Vidal severament i que el líder d'Unió diu que comparteix. Fossas afirma, entre altres qüestions: "El contingut, la sistemàtica i la redacció d'aquesta nova Carta Magna de l'Estat català indueixen a pensar, d'entrada, que es tracta d'una broma o potser d'una 'pràctica' realitzada per algun alumne de primer de Dret.

De fet, els errors, despropòsits i disbarats que conté el text poden ser molt útils per explicar als estudiants els rudiments de la teoria constitucional. La sorpresa, d'altra banda, ve provocada perquè el seu autor no és només un llicenciat en Dret si no un jutge en actiu, encara que afortunadament no en una autèntica High Court. Esclar que després de veure alguns vídeos del jutge Vidal a Youtube, i d'escoltar atentament les seves explicacions, he pogut comprendre la magnitud de la seva obra, ja que les seves intervencions confirmen que certament la ignorància és atrevida. La seva senyoria no n'encerta ni una, ni tan sols a l'hora d'exposar els arguments jurídics que serien favorables a la causa".

Temes:

Diplocat