UNA FAMÍLIA SOTA LA LUPA

Oriol Pujol Ferrusola declara avui a la comissió d'investigació del Parlament

Les compareixences del cinquè fill de Pujol i dels seus germans Marta i Pere, en directe a partir de les 15.00 hores a EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

L'exdiputat de CiU Oriol Pujol Ferrusola torna aquest dilluns al Parlament, amb els seus germans Marta i Pere, en aquesta ocasió per comparèixer davant la comissió que investiga la fortuna oculta de la família Pujol Ferrusola. Oriol Pujol també haurà de respondre sobre la seva implicació en el cas de les ITV. Les compareixences, que obrirà Marta Pujol, seguirà Oriol Pujol i tancarà Pere Pujol, es podran seguir en directe a partir de les 15.00 hores des de la web d'EL PERIÓDICO.

Els tres germans Pujol van a la comissió d'investigació del 'cas Pujol' una setmana després de la maratoniana compareixença que van protagonitzar els seus pares, l'expresident Jordi Pujol Marta Ferrusola, i el seu germà Jordi, que es va prodigar davant els diputats en una exposició de gairebé cinc hores.

La d'Oriol Pujol és la més esperada de les compareixences previstes en la comissió d'investigació del frau fiscal i la corrupció, que es va constituir arran de la carta de confessió en què l'expresident va admetre al juliol que la seva família va mantenir durant més de tres dècades una fortuna oculta a l'estranger.

A més dels seus vincles amb aquests fons ocults, Oriol Pujol està emplaçat a donar explicacions sobre les seves imputacions per suborn i tràfic d'influències en la causa de les ITV, un cas que va acabar truncant la seva carrera política i forçant la seva dimissió com a secretari general de CDC al mes de juliol.

LA MARTA I EN PERE

Notícies relacionades

Abans d'Oriol Pujol, està previst que comparegui la seva germana Marta, que el 27 de gener va declarar com a imputada davant la jutge de Barcelona que investiga la fortuna per la seva família i va assenyalar que era el seu germà Jordi el que s'encarregava de gestionar-ho i d'invertir-ho. A més de ser interrogada pels seus comptes a Andorra, és probable que els diputats preguntin a Marta Pujol, segona dels set fills de l'expresident català, pel càrrec de funcionària tècnica superior d'enginyeria que ocupa a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), segons l'oposició municipal sense haver-se convocat concurs.

L'últim a comparèixer davant els diputats serà Pere Pujol, també imputat davant la jutge de Barcelona que investiga els fons ocults i que, en la seva declaració del 27 de gener, va precisar que el seu germà Jordi no li va donar explicacions sobre els comptes ocults fins al 1992.