Mas demana comparèixer immediatament en la comissió del 'cas Pujol'

El president s'ofereix a intervenir ara després de la decisió d'ERC de forçar la seva presència al Parlament

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en què planteja que la seva compareixença en la comissió d'investigació del 'cas Pujol' --forçada per tota l'oposició després de la decisió d'ERC de recolzar-la-- es produeixi la primera quinzena de febrer.

Mas ha decidit bellugar fitxa després de l'enuig evident de CiU i el Govern amb el seu soci de governabilitat, ERC, que va decidir dilluns passat sumar-se a la resta de grups de l'oposició i obligar així Mas a donar explicacions a la Cambra en la comissió d'investigació que analitza el frau fiscal i la corrupció arran de l'anomenat 'cas Pujol', relacionat amb la imputació a l'expresident per frau fiscal i blanqueig, juntament amb la imputació a bona part de la seva família per diverses irregularitats econòmiques.

ERC havia plantejat, fins dilluns, que la compareixença de Mas es produís però en un altre àmbit, la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, i no pas en la comissió d'investigació que ja ha celebrat diverses sessions amb experts per analitzar el frau fiscal i la corrupció arran de la confessió de l'expresident Pujol el mes de juliol passat.

Notícies relacionades

Mas planteja ara, doncs, una compareixença immediata, que podria tenir lloc dilluns que ve o el dilluns de la setmana següent. ERC havia rebutjat en quatre ocasions la petició de l'oposició que el president donés la cara. I també CiU rebutjava que fos necessari, argumentant que Mas ja va intervenir en la comissió del 'cas Palau' en el seu moment.

L'empipamenta del Govern amb ERC pel canvi de posició dels republicans va portar ahir el portaveu de l'Executiu català i conseller de Presidència, Francesc Homs, a acusar els republicans de provocar que les eleccions del 27 de setembre vinent no tinguin el caràcter de plebiscitàries. Homs va reivindicar que és necessari centrar el debat ara en tot el que fa a l'objectiu de la independència per a Catalunya.

Temes:

Jordi Pujol