CDC, disposada a ser una força "extraparlamentària" en favor de la llista transversal

La força nacionalista no tindria cap vincle legal amb la candidatura del president

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

La portaveu de CDCMercè Conesa, ha afirmat aquest dilluns que el seu partit no tindrà cap tipus de relació legal amb la 'llista del president' que sembla que es configurarà, perquè ERC ha acceptat la tercera de les opcions que els va posar Artur Mas a sobre la taula, i per la qual els republicans acaten el veto a portar  independents a la seva candidatura.

La no vinculació legal amb la 'llista del president', que, de facto, els convertirà en un partit extraparlamentari, i que provocarà que les sigles de CDC o CiU ni tan sols apareguin en l'eventual campanya electoral, és, per Conesa "l'exemple que Convergència se sacrifica pel procés".

Notícies relacionades

La decisió de CDC, és clar, obre un ventall de dubtes, per exemple, sobre quina presència podria tenir aquesta 'llista del president' en els mitjans públics, per exemple, perquè no estaria auspiciada per cap força actualment al Parlament.

Conesa ha insistit que per CDC la millor opció és la llista unitària, encara que s'ha mostrat oberta a donar el vistiplau a l'opció auspiciada per la societat civil sobiranista.