Presó sense fiança per a l'home que va atacar amb el seu cotxe la seu del PP

L'home de 37 anys va estampar el seu vehicle a la seu popular a Madrid carregat amb una bomba fabricada artesanalment

Un home encasta un cotxe contra la seu del PP a Madrid / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La titular del jutjat d'instrucció número 32 de Madrid ha decretat presó sense fiança per a Daniel Pérez Berlanga, l'home de 37 anys que aquest divendres va estampar el seu cotxe a la seu nacional del PP carregat amb una bomba fabricada artesanalment amb bombones de butà.

La jutge Rosa María Freire Pérez considera el detingut presumpte responsable dels delictes d'estralls, tinença d'explosius i danys, segons han anunciat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Pérez Berlanga ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Plaza de Castilla després que el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez s'inhibís en favor dels Jutjats de Madrid al considerar que els fets no constituïen un delicte de terrorisme.

Amb el detingut ja a Plaza de Castilla, la jutge Freire López ha ordenat presó "comunicada i sense fiança" per a Daniel Pérez Berlanga, natural de Bronchales (Terol), que va assegurar a la Policia que pretenia atemptar contra tota la classe política.

En atur des del mes de maig, aquest home pateix esquizofrènia i problemes amb les drogues --segons fonts policials-- i fa 15 anys havia estat detingut per la Guàrdia Civil per haver robat un vehicle.

Abans que passés al jutjat de guàrdia, el jutge Gómez Bermúdez ja havia apuntat que la seva actuació podria encaixar en els delictes d'estralls --recollit en l'article 346 del Codi Penal-- en concurs amb el de tinença de substàncies explosives (article 563).

En qualsevol cas, després d'analitzar els fets que es van produir a primera hora del matí de divendres a la seu del PP de la madrilenya carrer de Génova, així com la declaració policial prestada pel detingut, el magistrat va arribar a la conclusió que no se li podia imputar delicte de terrorisme, per al qual seria competent l'Audiència Nacional.

Notícies relacionades

Segons el seu parer, "no apareix cap dada que permeti afirmar el caràcter terrorista de l'acció, en el sentit que la seva finalitat hagués estat desestabilitzar el sistema democràtic", assenyalava en el seu acte.