El PP aprova en solitari la llei de seguretat ciutadana davant el rebuig de tota l'oposició

Els diputats d'Esquerra Plural s'han tapat la boca al Congrés per protestar contra l'anomenada 'llei mordassa'

Un grup de membres de la Solfónica canten ’La canción del pueblo’ al Congrés dels Diputats. / NO SOMOS DELITO

1
Es llegeix en minuts

El PP ha fet valer la seva majoria absoluta aquest dijous al Congrés per posar en marxa la llei de seguretat ciutadana, l'anomenada 'llei mordassa', que ara seguirà la seva tramitació al Senat.

Els populars, amb l'únic suport dels seus socis electorals d'UPN i Partit Aragonès, aconsegueixen així avançar en l'aprovació d'aquesta llei malgrat les crítiques generalitzades de l'oposició, que ja en el debat previ a la votació a la Cambra baixa han escenificat el seu rebuig frontal al text posant-se mordasses blanques per expressar gràficament el seu rebuig al text.

INTERRUPCIÓ MUSICAL

I just quan començava la intervenció del portaveu del PP, Conrado Escobar, s'ha pogut sentir des de la tribuna de convidats 'La canción del pueblo', de l'obra 'Los miserables', interpretada per dones del grup Solfónica, que Posada ha ordenat expulsar de l'hemicicle.

Notícies relacionades

Fernández Díaz, que no s'ha pogut quedar a la votació perquè havia d'acompanyar els Reis a un acte a Barcelona, ha sentit per boca dels portaveus de l'oposició les raons que els han portat fins i tot a anunciar la derogació de la llei si el PP no repeteix a la Moncloa en la pròxima legislatura.

Després de l'aprovació al Congrés, en què es preveu que tots els grups parlamentaris menys el PP votin en contra del projecte, el text haurà de superar el tràmit parlamentari del Senat abans de la seva aprovació definitiva.