Una diputada de CiU al Parlament critica l'anunci de Freixenet

Elena Ribera assegura que ha perdut "dos milions de consumidors catalans... potencials" pel seu eslògan 'Pels pròxims 100 anys junts'

La parlamentària ha puntualitzat posteriormente que en cap moment pretenia promoure el boicot i ha demanat disculpes a qui així ho hagi interpretat

La diputada de CiU Elena Ribera, el novembre del 2009.

La diputada de CiU Elena Ribera, el novembre del 2009. / SERGIO LAINZ

1
Es llegeix en minuts

"Pels pròxims 100 anys junts". L'eslògan amb què l'empresa de cava catalana Freixenet felicita aquest any les festes de NadalFreixenet sembla no haver agradat a alguns. Elena Ribera, diputada de CiU al Parlament, ha criticat a través del seu compte de Twitter aquest missatge, amb què el cantant David Bisbal i l'actriu María Valverde brinden en l'anunci de Freixenet:

 

La diatriba de la diputada ha generat multitud de reaccions a Twitter, tant de persones anònimes com de polítics, com és el cas de Jaime Gelada, portaveu del grup municipal del PP català a Cardedeu, que no ha dubtat a qualificar de "greu error" el tuit de la seva 'companya' de professió:

 

L'any passat, la marca de cava català també enviava un missatge d'unitat similar: "Perquè aquests 100 anys només són el principi".

I és que l'empresa de cava català sempre s'ha manifestat a favor de mantenir la unitat. A principis d'any --el passat 25 de gener-- el mateix president de la cava (que també ho és de Fira de Barcelona), Josep Lluís Bonet, va assegurar en la convenció del PP català a Barcelona que no contemplava la independència de Catalunya perquè aquesta és "part essencial d'Espanya", cosa que ja va generar indignació a Twitter. No obstant, lluny d'acovardir-se, Bonet s'ha encarregat de recalcar fins a la sacietat aquesta idea, com el dia 4 al congrés anual de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE) a Sevilla. I no ha tingut manies a seguir repetint després del 9-N, com aquest dillluns al diari econòmic 'Expansión', on ha assegurat que "Catalunya és una part essencial d'Espanya i ha de seguir en aquesta línia". 

Notícies relacionades

Després de l'enrenou ocasionat a la xarxa social, Elena Ribera ha publicat un altre tuit en què aclareix que en cap moment ha tingut la intenció de demanar cap boicot i ha demanat disculpes a qui hagi pogut fer aquesta interpretació.

{14170273354682}

Temes:

Freixenet