KIKE MAÍLLO DIRIGEIX LA FESTA DE LES BOMBOLLES A LES CAVES DE SANT SADURNÍ

El brindis del segle

David Bisbal canta i María Valverde balla a l'espot nadalenc de Freixenet

Amb el brindis ’Pels pròxims 100 anys junts’, Freixenet celebra el centenari del seu cava. / periodico

Amb el brindis ’Pels pròxims 100 anys junts’, Freixenet celebra el centenari del seu cava.
Freixenet compleix 100 anys embotellant cava (1914).

/

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

No hi ha Nadal sense torrons, loteria, cava i l'anunci de Freixenet. Aquest any es compleixen a més 100 anys del llançament de la primera ampolla de cava, una efemèride que la firma catalana ha volgut reflectir a l'espot del 2014, protagonitzat per David Bisbal i María Valverde i rodat a les seves pròpies caves de Sant Sadurní d'Anoia. Aquest mateix escenari va servir ahir a la nit per presentar la campanya publicitària ideada pel cineasta Kike Maíllo.

L'anunci, que es podrà veure a la televisió després del pont de la Constitució, recorre l'últim segle a través d'alguns dels seus balls més emblemàtics, com el xarleston, el claqué, el rock i el hip-hop. Passa el mateix amb la música. La melodia és la mateixa però amb arranjaments canviants.

Notícies relacionades

TORNADA ENGANXOSA / El cantant i l'actriu, que ja van treballar junts al migmetratge Tu y yo -dirigit pel mateix Maíllo i que va servir com a videoclip del senzill homònim de l'últim treball de Bisbal-, es converteixen en dos astres de la música i el ball, acompanyats de les recurrents bombolles, i acaben brindant «pels pròxims 100 anys junts». En tota la cinta, que es va rodar entre els milers d'ampolles que reposen sota terra, predominen tocs d'or i festa.

L'intèrpret d'Ave María, amb esmòquing i tupè arrissat, canta en anglès una enganxosa tornada (la cançó podria formar part del pròxim àlbum de l'almerienc). La protagonista d'Hermanos balla molt desinhibida amb diferents vestuaris, en què predominen els matisos daurats, com un minivestit amb serrells estil anys 20; un top i una faldilla amb vol, amb mocador lligat al coll, propis dels 50; un ajustadíssim bodi amb minicaçadora que recorden el anys 70 i 80, i un vestit que podria portar aquest mateix Cap d'Any.