L'entrevista amb el 'petit Nicolás' acapara l'audiència amb una quota superior al 21%

Francisco Nicolás assegura que difondrà "arxius de veu i dades documentals" quan ho consideri oportú

Francisco Nicolás assegura que la vicepresidenta del Govern va ser qui el va convidar al balcó de Génova. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts
LARA GÓMEZ / BARCELONA

L'audiència no va trobar a faltar Pablo Iglesias dissabte a la nit. L'entrevista amb el 'petit Nicolás' en el programa ' Un Tiempo Nuevo' va batre tots els seus rècords a Telecinco amb una quota de pantalla del 21,1%. Una mitjana de 2.725.000 espectadors, 1,5 milions més que la setmana passada, van veure el programa de Sandra Barneda.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el 'petit Nicolás', de 20 anys, acusat de falsedat, estafa i usurpació pública, va decidir sortir de l'amagatall on ha estat durant 39 dies per intentar rentar la seva imatge. El jove va decidir explicar la seva història perquè "s'han traspassat unes línies vermelles" que, segons ell, "ja eren preocupants" i perquè l'hi van aconsellar des del CNI per la seva "seguretat".

En l'entrevista concedida a Telecinco, Fran, com li agrada que li diguin, va assegurar que té "material molt sensible que afecta totes les institucions de l'Estat" i pel qual "hauria de dimitir moltíssima gent". "En aquesta història no s'està explicant la veritat perquè potser no interessa", ha assegurat, per després confessar que se sent "utilitzat en aquest moment". El jove també ha advertit que si li arribés a passar "alguna cosa" aquest material "sortiria a la llum" i ha revelat que en el moment de la seva detenció la policia li va demanar la seva "contrasenya de correu i el mòbil" per, segons ell, "destruir" tota la informació possible. "Jo crec que està totalment clar que em volen treure del mig" va anunciar.

MEDIADOR AMB LA INFANTA CRISTINA

El 'petit Nicolás' va reiterar la seva col·laboració amb el CNI, on certs agents li van demanar que portés a terme actuacions "alegals". D'altra banda, va defensar que entre les "feines" que ha realitzat per a altes institucions de l'Estat hi ha la mediació amb el sindicat Manos Limpias en la imputació de la infanta Cristina en el 'cas Nóos'. També va tornar a assegurar que "fa dos mesos i mig" va estar amb la vicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría, que, segons ha insistit, el va invitar el 2011 a estar al balcó de Génova durant la nit electoral i que va assistir a reunions sobre Eurovegas en una finca d'Esperanza Aguirre. Tant la Casa del Rei com la Vicepresidència del Govern han desmentit les paraules de Francisco Nicolás.

Notícies relacionades

En l'entrevista també es van esmentar les trobades amb Ana Botella, el president madrileny Ignacio González i amb Miguel Ángel Moratinos a propòsit d'uns negocis petrolers a Guinea. No obstant, l'entrevistat no va mostrar proves de la seva connexió amb la Zarzuela i el Govern, es va emparar en el secret de sumari i va reiterar tenir "arxius de veu" que difondrà quan ho consideri oportú.

Finalment, Nicolás va assegurar que mai ha tingut una "relació sentimental" amb el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, i va advertir que posarà una querella a qui ho torni a repetir.