Sánchez vol "prohibir les amnisties fiscals" i que els corruptes tornin els diners

Missatge del secretari general del PSOE a Podem: "És molt fàcil donar lliçons i molt difícil donar explicacions".

Pedro Sánchez aquest dissabte a l’Assemblea Oberta a Burgos / periodico

2
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que el programa electoral que prepara el seu partit inclourà expressament la "prohibició d'amnisties fiscals" i una "demanda a crits dels ciutadans, que els corruptes no entrin només a la presó, sinó que tornin el que han robat".

Durant la seva primera intervenció a l'Assemblea Oberta organitzada pel PSOE a Burgos, Sánchez ha explicat que el programa socialista, al qual s'ha referit com un "contracte ciutadà", tindrà com a primer dels seus grans eixos una alternativa econòmica que acabi amb la "injustícia fiscal" que en la seva opinió ha comès el Govern actual i la derogació de la reforma laboral vigent.

El segon dels eixos programàtics, en paraules de Sánchez, realitzarà un plantejament "radical" de la democràcia, en què s'inclouran les propostes de regeneració i contra la corrupció, mentre que el tercer eix se centrarà en la defensa del benestar social amb una reforma constitucional que "blindi els drets socials i les persones".

Entre aquests drets ha assenyalat la sanitat i l'educació públiques i les pensions de la gent gran, encara que també els drets de les dones en relació amb la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs, per a la qual ha demanat al president del Govern, Mariano Rajoy, que retiri el seu recurs d'inconstitucionalitat.

En un acte amb format d'assemblea oberta, en què han estat els assistents els que han anat plantejant preguntes al líder del PSOE, Sánchez ha defensat que la seva formació és el partit més transparent que hi ha en aquest moment a Espanya.

En aquest sentit, ha recordat que és l'únic que ha firmat un conveni amb una ONG com Transparència Internacional, té a disposició del que ho vulgui consultar el llistat de béns i ingressos de tots els càrrecs públics i penjarà cada tres mesos totes les despeses per desplaçaments que realitzin els parlamentaris.

Abans de finalitzar l'acte, el secretari general del PSOE ha llançat diversos missatges als seus rivals polítics.

Un d'ells s'ha dirigit a Esquerra Plural, en què ha desafiat els seus dirigents a prendre les mateixes mesures de transparència que adopta el PSOE, perquè "molts diuen que s'ha de ser transparent, però després no ho seran".

També s'ha referit als dirigents de Podem, a qui ha dit que "és molt fàcil donar lliçons i molt difícil donar explicacions".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha afirmat que ell ha estat professor universitari i cobrava un sou per treballar no "per no fer brot".

Pel que fa al Partit Popular, Sánchez ha descartat una gran coalició entre les dues formacions, però ha reconegut la necessitat d'arribar a pactes puntuals en benefici dels ciutadans, per exemple per garantir l'estabilitat del sistema educatiu o per a la reforma de la Constitució.