ICV-EUiA demana la reprovació de l'alcalde de Castelldefels per "mentir" sobre el català

El regidor va declarar al programa 'Salvados' que en algunes escoles "s'obliga" a usar-lo al pati

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, entrevistat per Jordi Évole. / SALVADOS (YOUTUBE)

1
Es llegeix en minuts

El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Castelldefels ha presentat una moció per demanar la reprovació de l'alcalde, Manuel Reyes (PPC), per "mentir" a l'afirmar en un programa televisiu que en algunes escoles "s'obliga" els nens a parlar en català al pati.

El 9 de novembre, el programa 'Salvados' de la Sexta va emetre un programa sobre el procés sobiranista català, coincidint amb la jornada del procés participatiu, en què l'alcalde de Castelldefels va fer aquestes polèmiques declaracions. "En algunes escoles de Catalunya, quan se'ls diu als nens que no poden jugar en castellà, quan només se'ls força que parlin en català, jo crec que tenim realment un problema", va dir Reyes.

Notícies relacionades

Davant aquestes afirmacions, el grup dels ecosocialistes al consistori de Castelldefels ha presentat una moció en què demana la seva reprovació per "mentir", segons informa la coalició en un comunicat. ICV-EUiA demana a la resta dels grups de l'oposició que recolzin la seva moció, que serà debatuda en el ple de la setmana que ve, ja que el PPC governa en minoria a l'ajuntament.

A més de sol·licitar la reprovació de Reyes, la coalició denuncia la "falta d'escrúpols" de l'alcalde i el seu "afany" per crear un "conflicte" lingüístic "inexistent" a Castelldefels i a Catalunya.