CONSELL POLÍTIC DEL PARTIT

Cayo Lara no serà el candidat d'IU a les eleccions generals

"He pres aquesta decisió perquè estimo aquesta organització. No crec en líders, crec en el lideratge col·lectiu", ha dit

Cayo Lara anuncia entre llàgrimes que no es presentarà a les primàries d’IU. / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El coordinador federal d'Izquierda Unida, Cayo Lara, ha anunciat, davant el Consell Polític de la seva organització, que ha decidit no presentar-se com a candidat a la presidència del Govern en les primàries de la seva formació, amb un calendari que sortirà de la reunió d'aquest diumenge.

"He pres aquesta decisió perquè estimo aquesta organització", ha dit Lara, que ha subratllat: "No crec en líders, crec en el lideratge col·lectiu".

Lara ha confessat davant el màxim òrgan de direcció entre assemblees d'IU que havia pres la decisió de no presentar-se a les primàries fa temps i ha insistit que creu en l'esforç i la feina dels seus integrants al servei de la classe treballadora.

"Ningú ningú ningú, cap poder financer, ni cap poder econòmic mediàtic la doblegarà, perquè està solidificada sobre la lluita", ha subratllat el coordinador federal d'IU.

"FORÇA DE CANVI"

Ha recalcat que IU és la "força del canvi". "Som gent sòlida i som a les institucions", ha afegit.

En un altre moment del seu discurs, Lara ha destacat que IU s'ha proposat construir un nou projecte de país i "recuperar les esperances i seguretats que a tanta gent ens han robat".

En l'informe polític que ha presentat davant el Consell, el coordinador federal ha apostat per un procés constituent i ha defensat el dret a decidir a Catalunya, i ha advocat com a única sortida per la negociació entre Espanya i la Generalitat i la resta de les forces polítiques per negociar una consulta "amb plenes garanties democràtiques".

A més, ha llançat una crida a la responsabilitat a tots els membres del partit per no fer dels casos de corrupció que han esquitxat IU la causa d'aquest Consell Polític.

TARGETES B

Ha recordat que en el cas de les targetes opaques dels 84 titulars dues afectaven IU i que aquests "ja estan apartats de l'organització" després d'haver-los exigit responsabilitats.

Ha recordat que la resposta d'IU a la Comunitat de Madrid és que aquests dies estan compareixent diversos membres de l'organització davant la comissió de transparència i que han demanat que no s'adopti una resolució definitiva fins que es convoqui la pròxima reunió extraordinària de la presidència executiva per no destorbar el procés de primàries.

Notícies relacionades

En matèria de lluita contra la corrupció, ha recordat que IU ha presentat multitud d'iniciatives al Parlament i ha demanat que s'escurci el període de prescripció d'aquests delictes.

D'altra banda, ha criticat el PP i el president del Govern, Mariano Rajoy, de qui ha destacat que no té autoritat per ser abanderat de cap regeneració democràtica al país.