EL POLS SOBIRANISTA

El PPC creu que Mas també es farà enrere amb el nou 9-N

Millo es mostra convençut que el president "no farà res d'il·legal" i, si el TC suspèn el succedani de consulta, diumenge només hi haurà una manifestació

El portaveu del PPC al Parlament ha demanat al Govern català que deixi de banda la consulta i s’ocupi dels problemes dels catalans.

El portaveu del PPC al Parlament ha demanat al Govern català que deixi de banda la consulta i s’ocupi dels problemes dels catalans. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, confia que el president Artur Mas "no farà res d'il·legal" i acatarà la decisió del Tribunal Constitucional (TC), que aquest dimarts dictaminarà sobre la impugnació del Govern del succedani de consulta. Millo vaticina que, si, com s'espera, l'alt tribunal suspèn el nou 9-N, el cap de la Generalitat "es retirarà", com amb el primer format de consulta, i el que hi haurà diumenge serà una manifestació independentista.

Notícies relacionades

El dirigent popular ha pronosticat, en una entrevista a 'Els matins' de TV-3, que, quan Mas es retiri, sense reconèixer que s'ha equivocat, igual que va fer quan el TC va suspendre cautelarment el primer 9-N, els catalans que se l'han cregut sentiran molta frustració. El 9 de novembre es limitarà a ser, ha dit, "el dia de la festa independentista", una expressió legítima emparada, subratlla, per la llibertat de manifestació.

Millo admet que dirimir el procés sobiranista als tribunals "no és desitjable en absolut", però creu que és l'única sortida a què s'ha vist abocat el Govern central per l'enrocament de la Generalitat.