AMB L'OPOSICIÓ DEL PPC I CIUTADANS

David Fernàndez presidirà la comissió d'investigació

1
Es llegeix en minuts
R. J.

El diputat de la CUP David Fernàndez presidirà la comissió d'investigació sobre el cas Pujol, segons el que va acordar ahir la junta de portaveus del Parlament amb els vots en contra del PPC i Ciutadans. Els dos partits van atribuir el seu rebuig al fet que consideren que Fernàndez evitarà entrar a fons en l'evasió fiscal de l'expresident perquè té «un acord» amb el Govern de CiU al voltant del 9-N.

Notícies relacionades

Els diputats confirmats per formar part dels treballs són Meritxell Borràs i Roger Muntañola (CiU); Maurici Lucena i Jordi Terrades (PSC); Joan Mena i Marc Vidal (ICV-EUiA) i Quim Arrufat i Isabel Vallet (CUP). A ells s'hi afegiran dos representants d'ERC (Gemma Calvet en serà una), dos més del PPC i dos més de Ciutadans. Una vegada es coneguin tots els noms, la presidenta de la Cambra, Núria de Gispert, haurà de constituir oficialment la comissió.

Superat aquest pas, Fernàndez obrirà un termini perquè els partits proposin una llista de compareixences i aquesta se sotmetrà posteriorment a votació. Fonts parlamentàries calculen, a partir d'aquest calendari de tasques, que difícilment hi haurà alguna citació abans de finals de novembre. I això si n'hi ha, perquè un hipotètic anunci d'eleccions imminents donaria per tancada la comissió.