L'esposa de Mas i el conseller Mascarell no aplaudeixen Forcadell quan exigeix eleccions

Helena Rakosnik i el titular de Cultura no dissimulen el seu malestar davant les paraules de la presidenta de l'ANC al gran acte de la plaça de Catalunya

Lesposa dArtur Mas i el conseller Mascarell no aplaudeixen Carme Forcadell quan exigeix eleccions / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El llenguatge no verbal és molt important. I encara més en una posta en escena política. Aquest migdia, en el gran acte central de la campanya 'Ara és l'hora' convocat per l'ANC Òmnium a la plaça de Catalunya, la dona del president Artur Mas, Helena Rakosnik, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no han pogut dissimular la incomoditat que els han generat les paraules de la presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, que ha "exigit" la convocatòria d'eleccions abans de tres mesos.

Acompanyats de la cantant Núria Feliu, de la consellera d'Educació, Irene Rigau, i del dibuixant i il·lustrador Lluís Juste de Nin, la dona de Mas i l'exsocialista Mascarell no sabien què fer amb les mans ni com dominar la seva expressió facial just quan Forcadell condicionava el suport al succedani de consulta el 9-N a la convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries per proclamar la independència abans de tres mesos.

Les imatges emeses en directe pel canal 3/24, de la televisió pública catalana, han circulat per les xarxes socials per destacar que "la dona de Mas i Mascarell no recolzen les paraules de Forcadell".

Notícies relacionades

La dona de Mas i Mascarell no donin suport les paraules de Forcadell "@gi_kel@defensemlaterra mira aquest vídeo http://t.co/A78GTskETo"

El vídeo també recull la reacció contrària, per part del president d'ERC, Oriol Junqueras, que aplaudeix amb entusiasme la presidenta de l'ANC. Junqueras va demanar divendres, i ha reiterat aquest diumenge, la convocatòria d'eleccions com més aviat millor per proclamar automàticament la independència si el nou Parlament de Catalunya disposa de majoria.