Jiménez Villarejo diu "delinqüent" a Pujol

L'exfiscal anticorrupció considera que és un cas de "gravetat extraordinària" i "sense precedents a Europa"

L’exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Barcelona. / periodico

1
Es llegeix en minuts

"No hi ha precedents en la història d'Europa que un delinqüent hagi governat un país durant 24 anys". L'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, que va intentar imputar l'expresident Pujol en el 'cas Banca Catalana' el 1986, no ha dubtat a titllar de "delinqüent" l'expresident català, ja que "ell ho ha confessat", en la compareixença d'aquest dimarts.

Jiménez Villarejo s'ha mostrat molt contundent durant la roda de premsa en què Podem i Guanyem han explicat els seus motius per presentar una Podem Guanyem querella a l'Audiència Nacional contra l'expresident Pujol, "un cas de gravetat extraordinària", segons l'exfiscal anticorrupció. 

"La ciutadania davant la casta"

Notícies relacionades

El que va ser eurodiputat de Podem, que poc després de ser elegit va deixar l'escó a l'Eurocambra, considera que aquesta querella és un "exemple paradigmàtic de la ciutadania davant la casta", i ha qualificat la querella com una acció que suposa un "avanç substantiu contra la corrupció".

L'exfiscal anticorrupció s'ha preguntat com és possible que en 34 anys "amb diferents governs ningú hagi iniciat cap activitat d'inspecció tributària sobre els afers econòmics de Jordi Pujol Soley". Segons ell, la inacció de l'Agència Tributària podria considerar-se "complicitat".

Temes:

Jordi Pujol