SETENA INCIDÈNCIA DES DEL NOVEMBRE

Margallo viatja a Samoa amb el nou Airbus 310 enviat per Defensa

L'avió en què viatja el ministre d'Exteriors ha tingut dues avaries en tres dies

2
Es llegeix en minuts

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, viatjarà aquesta nit des de Denpasar (Bali, Indonèsia) a l'illa de Samoa, on arribarà amb un dia de retard a causa de la nova avaria de l'Airbus 310 de la Força Aèria espanyola a l'aeroport de l'illa de Bali.

El cap de la diplomàcia espanyola continuarà la gira que realitza per l'Àsia i el Pacífic en l'altre Airbus 310 de l'Exèrcit de l'Aire que va sortir dissabte a la nit des de la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid).

L'avaria de dissabte és la segona en tres dies avaria (la primera va tenir lloc aquest dijous durant una escala tècnica a Abu Dhabi) i la setena en menys d'un any que pateix la flota del 45 Grup de l'Exèrcit de l'Aire, una unitat especialitzada en desplaçaments de personalitats i que està composta per set avions, dos Airbus A-310 i cinc Falcon 900B.

Es repeteix el mateix problema

S'ha detectat de nou una incidència en el sistema automàtic de control de potència del motor dret. Es tracta del mateix problema que va endarrerir el vol del ministre aquest dijous, segons va explicar el pilot, que va afegir que aquests dos dies que l'avió ha estat a l'aeroport de Bali s'han fet totes les proves que estaven a l'abast dels mecànics, sense que es detectés cap error. Fins i tot, el fabricant, Airbus, va enviar a Bali un enginyer amb qui han treballat els mecànics espanyols.

L'avió Airbus 310 en el qual García-Margallo continuarà la seva gira va sortir de Madrid amb tècnics de la companyia de manteniment per reparar l'avió que va tenir la incidència.

Suports perquè Espanya estigui al Consell de Seguretat 

El cap de la diplomàcia espanyola viatjarà així a Samoa, una diminuta illa del Pacífic Sud situada a mig camí entre Nova Zelanda i Hawaii, on té previst participar en la III Conferència Internacional de l'ONU sobre els Petits Estats Insulars en Desenvolupament (SIDS).

Notícies relacionades

Encara que no arribarà a la inauguració prevista per a aquest dilluns García-Margallo sí que prendrà part en la conferència i celebrarà les 18 reunions bilaterals que tenia previstes, a l'haver-se fet un ajust en les agendes.

L'objectiu del ministre espanyol amb aquest viatge és seguir recollint vots per a la candidatura d'Espanya per aconseguir un seient al Consell de Seguretat de l'ONU. I de fet, setze dels països que participen en aquesta cita tenen dret a vot en aquest òrgan.