SETÈ INCIDENT DES DEL NOVEMBRE

El Govern treu importància a les avaries dels avions d'autoritats

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, afirma que les fallades són un assumpte "molt mediàtic, però amb fons tècnic de poca consistència"

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, considera que les avaries dels avions per al transport d'autoritats és un assumpte "molt mediàtic, però que té un fons tècnic de poca consistència". Amb la segona fallada del mateix avió que va traslladar el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, a Bali ja són set les avaries en aquests avions.

El titular de Defensa ha confirmat que ha presentat al president del Govern, Mariano Rajoy, el pla de renovació de la flota d'avions per transportar autoritats.

Aquest pla planteja la substitució dels Falcon, amb recursos no vinculats al Ministeri de Defensa, i l'adquisició d'avions de reproveïment en vol, que serviran per traslladar autoritats quan no hagin de complir la seva primera missió, que és atendre les necessitats de la defensa nacional, segons el ministre.

Airbus a la meitat del seu cicle de vida

Pel que fa als Airbus que han registrat problemes --l'últim en el viatge del ministre d'Exteriors a Bali--, Morenés ha dit que estan a la meitat del seu cicle de vida. Ha admès que han tingut algunes sèrie d'avaries, menors si es comparen amb altres avions similars d'altres línies aèries.

En termes relatius, només s'han vist afectats per incidències l'1,7% dels vols realitzats, segons dades de Defensa. En aquest sentit ha assenyalat que "s'utilitzen moltíssim i només se'n parla quan tenen avaries que es reparen, i que només una vegada han impedit complir la missió assignada".

"Estem parlant d'un fet molt mediàtic però que té un fons tècnic de poca consistència des del punt de vista del soroll que es produeix quan hi ha l'avaria", ha precisat el ministre de Defensa.

Notícies relacionades

Actualment set avions --dos Airbus A-310 i cinc Falcon 900B-- integren la flota del 45 Grup de l'Exèrcit de l'Aire.

Els airbus es dediquen fonamentalment als trasllats de membres del Govern i de la Família Reial, mentre que els Falcon, més petits, són utilitzats també per al trasllat d'autoritats, així com en evacuacions aèries urgents de ferits, missions de pau, cooperació internacional i de suport a la població.