Sisena avaria en un vol oficial de la Força Aèria espanyola des del novembre

A l'aeronau en què el ministre Margallo viatjava a Bali li han hagut de reinicialitzar el sistema en una escala a Abu Dhabi

Un avió de les Forces Aèries espanyoles.

Un avió de les Forces Aèries espanyoles. / SERGIO BARRENECHEA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Des del novembre de l'any passat, sis avaries han afectat aparells de la Força Aèria espanyola que traslladaven personalitats. L'última, aquest dijous, la de l'Airbus 310 en què el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, viatjava a Bali (Indonèsia). Durant una escala a Abu Dhabi, el comandant ha informat que el sistema automàtic del motor no havia funcionat "com caldra", i per això s'ha optat per "reinicialitzar tot el sistema" i, després de dues hores i mitja, s'ha solucionat el problema i l'aeronau s'ha enlairat cap a Bali.

El desplaçament de Margallo s'emmarca en una gira oficial de 9 dies a l'Àsia i OceaniaÀsia Oceania, on participarà en fòrums internacionals, mantindrà reunions bilaterals i buscarà vots perquè Espanya entri en el Consell de Seguretat de l'ONU.

Notícies relacionades

La flota del 45è Grup de l'Exèrcit de l'Aire, unitat especialitzada en desplaçaments de personalitats, es compon d'Airbus A-310, amb base a Torrejón de Ardoz (Madrid), per a membres del Govern i de la família reial, i de Falcon 900, més petits i utilitzats en evacuacions aèries urgents de ferits, missions de pau, cooperació internacional i de suport a la població. Iberia era l'encarregada del manteniment d'aquests avions fins al març del 2013; des d'aleshores és l'aeronàutica europea EADS la responsable de fer-ho.

Les altres fallades

En els anteriors aparells que van experimentar avaries hi viatjaven el rei Joan Carles, el 16 d'abril, en un vol als Emirats Àrabs Units i a Kuwait; la reina Sofia, el 22 de març, quan tornava a Espanya des de Guatemala; el president del Govern, Mariano Rajoy, el 7 de març, quan tornava de Dublín, i el que aleshores era príncep Felip, en dues ocasions: el 26 de gener, en un vol de República Dominicana a Hondures, i el 25 de novembre, que va haver de cancel·lar una visita al Brasil.