Rajoy, el 2013: "Mai modificaré la llei electoral per majoria"

El president del Govern va subratllar fa més d'un any que "hi ha consensos bàsics que s'han de preservar"

Vídeo que recull les declaracions de Rajoy el 2013 on diu que mai modificaria la llei electoral per majoria / periodico

1
Es llegeix en minuts
IGNASI FORTUNY / Barcelona

Aquest dimecres es va conèixer la intenció del Partit Popular de canviar la llei electoralPartit Popular llei electoral, que permetria l'elecció directa d'alcaldes, amb el suport del PSOE o sense. El PP, que aprovarà en solitari la modificació si no hi ha acord, ha canviat radicalment la seva postura des que el febrer del 2013 el president del GovernMariano Rajoy, va afirmar: "Mai modificaré la llei electoral per majoria". El líder popular subratllava que "hi ha consensos bàsics que s'han de preservar", en referència a una suposada modificació de la llei electoral. 

El president espanyol afegia el 2013 que "el més important, coneixent la història d'aquest país, és que qualsevol modificació de la llei electoral es faci amb un gran consens".

Notícies relacionades

L'agost del 2014, sembla que aquest gran consens no existeix ja que els partits, i principalment el PSOE i el seu nou líder Pedro Sánchez, rebutgen la idea de modificar la llei electoral abans de les pròximes eleccions municipals, el 2015. Segons les informacions semblants aquest dimecres, el PP preveu reunir-se amb tots els grups per exposar-los la reforma de llei.  

Front d'oposició

A més de rebutjar la proposta del PP, el PSOE ha donat a conèixer, de la mà el secretari d'organització del partit, César Luena, que impulsarà un "front d'oposició" a la reformafront d'oposició de la llei electoral. Luena ha declarat que consideren "una cacicada disfressada" la proposta. Els socialistes també han apuntat que presentaran mocions en els ajuntaments perquè s'oposin a la nova norma.