SISME EN LES FILES NACIONALISTES

La Junta de Portaveus del Parlament concretarà avui la compareixença de Pujol

Tots els grups, excepte CiU, han acordat citar l'expresident perquè expliqui el frau fiscal

Reunió de la Junta de Portaveus del Parlament.

Reunió de la Junta de Portaveus del Parlament. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La Junta de Portaveus del Parlament es reunirà aquest migdia en una sessió extraordinària per concretar la compareixença de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, perquè expliqui els comptes que va tenir a l'estranger durant 34 anys sense regularitzar.

Tots els grups del Parlament excepte el de CiU ja han subscrit la petició de compareixença a la Cambra catalana de l'expresident amb l'objectiu que expliqui els detalls de la seva autoinculpació en el cas del frau fiscal vinculat a una herència que l'involucra a ell i la seva família.

La petició de compareixença de Pujol havia estat sol·licitada inicialment pel PP i Ciutadans, encara que després s'hi van afegir la resta de grups de la cambra, excepte el grup en què milita l'expresident (CiU).

El lloc i la data

Notícies relacionades

La reunió extraordinària de la Junta de Portaveus començarà a la una del migdia i els grups votaran si Pujol ha de comparèixer per donar explicacions i en quin lloc ho farà si aquesta proposta és aprovada.

El més probable és que la compareixença, que és voluntària per part de Pujol, se celebri davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament i es pugui realitzar a partir del nou període de sessions, que arrenca al setembre.

Temes:

Jordi Pujol