Grífols eludeix el debat independentista

Fonts de la companyia afirmen que la crida a Mas a "no afluixar" era en referència a la consulta

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / RALEIGH (Carolina del Nord)

El president de la multinacional catalana Grífols, Víctor Grífols, ha evitat aquest dimarts entrar en el debat sobre el procés sobiranista. Uns minuts abans de la inauguració d'una nova planta de fraccionament de plasma a Clayton, Carolina del Nord, a la qual ha assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, Grífols no ha volgut entrar en detalls respecte a la qüestió identitària, setmanes després que en una altra inauguració, a Catalunya, i en presència de Mas, convidés el president a "no afluixar". Unes paraules que es van interpretar com un suport al full de ruta del Govern.

Fonts de Grífols s'han limitat a aclarir que el president de la companyia es referia a la necessitat de portar a terme la consulta del novembre, amb dignitat. Sense entrar en més consideracions.

Mas ha participat en la inauguració de la nova planta de Grífols, una inversió de 260 milions d'euros que podrà donar feina, quan entri en funcionament l'any que ve, a més de 200 persones, segons dades de l'empresa. La inauguració ha comptat amb la presència en tot moment de l'ambaixador espanyol als Estats Units, Ramón Gil Casares.

Trobada amb el governador de Carolina del Nord

Notícies relacionades

I després de la visita a les instal·lacions, dedicades a la fabricació de medicaments a partir de plasma donat per voluntaris, el governador de l'estat de Carolina del Nord, Patrick McCrory, s'ha desplaçat fins a la planta per mantenir una breu entrevista amb Mas, també davant la presència de l'ambaixador. El governador ha explicat a Mas que ha visitat en una ocasió Barcelona, que va quedar sorprès pels mitjans de transport. I li ha preguntat de quants mandats disposen els presidents de la Generalitat, i Mas li ha contestat que són il·limitats.

La visita de Mas a Grífols, acompanyat pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, és l'única etapa d'un viatge oficial als Estats Units que aquest dimecres portarà els titulars d'Economia, Empresa i Agricultura a Califòrnia, per a contactes en els àmbits universitaris, TIC i turisme. Uns 40 empresaris acompanyen la delegació de la Generalitat.