El PSC convoca el seu consell nacional per a aquest diumenge

La majoria de dirigents preferirien que el congrés fos a mitjans de juliol, abans que el del PSOE, fixat per al 26 i 27 del mateix mes

2
Es llegeix en minuts

El PSC ha convocat aquest dijous el seu consell nacional extraordinari per a aquest diumenge, 15 de juny, un dia més tard del previst inicialment, i en què, després de la dimissió del primer secretari, dimissió Pere Navarro, es debatrà l'elecció d'una comissió gestora i la convocatòria d'un congrés extraordinari.

En declaracions al Parlament, el diputat i president del consell nacional del PSC, l'exministre Celestino Corbacho, ha desitjat que "hi hagi un debat serè i es prenguin les decisions que s'hagin de prendre tant de la data de celebració del congrés com l'elecció de la comissió gestora que haurà de preparar aquest congrés".

Tot i que inicialment es preveia que el consell nacional se celebrés aquest dissabte, finalment es portarà a terme un dia més tard, tenint en compte la dimensió que pren aquesta cita després de la dimissió del líder socialista, per poder preparar la reunió amb més profunditat i permetre més contactes interns.

El congrés, probablement al juliol

Corbacho ha insistit que és "totalment partidari que el congrés se celebri abans de l'agost, i fins i tot seria positiu que se celebrés una setmana abans del congrés del PSOE", previst per al 26 i 27 de juliol. De fet, la majoria de dirigents del PSC s'han mostrat favorables que el conclave tingui lloc a mitjans de juliol.

"Crec que estarà bé que el PSC pugui anar al congrés del PSOE amb una nova direcció, i no amb una comissió gestora, que no és l'òrgan adequat per governar l'agenda política dels pròxims mesos, que com tots sabem no serà precisament tranquil·la a Catalunya, ha recordat.

El parlamentari ha evitat, en tot cas, pronunciar-se sobre algun nom en particular que pugui agafar les regnes del partit, de la mateixa manera que ha recordat que la gestora que surti del consell nacional serà "per a 30 dies" i la seva funció serà "merament administrativa, per la qual cosa ningú pensi que serà per prendre grans decisions polítiques".

Notícies relacionades

Especialment davant la situació política que s'acosta amb el debat sobiranista, amb la Diada al setembre i la possible consulta al novembre: "El partit no pot estar en aquest període comandat o dirigit per una gestora, perquè les decisions que prenguin mai tindran la força política d'una direcció elegida en un congrés".

"El partit té persones amb una àmplia experiència, moltes ocupen càrrecs de responsabilitat o de governació. Aquest no és el problema. El tema és que hi hagi candidats i que la gent decideixi quin d'ells ha d'obtenir la confiança per dirigir el partit en una etapa complexa", ha sentenciat, deixant clar que és "més important el perfil que no altres condicions", com que sigui diputat.

Temes:

PSC PSC