NOVA ETAPA DE LA MONARQUIA

El Príncep fa broma amb el poc temps lliure que tindrà ara

Felip presideix la celebració del centenari de l'Institut d'Oceanografia

El príncep Felip, en el centenari de l’Institut d’Oceanografia, aquest dimarts, 10 de juny.

El príncep Felip, en el centenari de l’Institut d’Oceanografia, aquest dimarts, 10 de juny. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / Madrid

En ple debat sobre el model d'Estat, són moltes les veus que reclamen aquests dies que la Corona s'acosti a la ciutadania. I això ha fet aquest matí el Príncep a Madrid. Després de l'acte de celebració del centenari de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO), l'hereu ha compartit còctel amb els 300 convidats a l'acte. L'expectació entre els assistents era tan gran que l'organització ha hagut de recordar per megafonia, abans de la seva arribada, que l'important era "departir" amb ell, i no fer-se fotografies de record.

Ha estat en va. Ja quan ha entrat, part del públic s'ha aixecat a aplaudir i l'altra part a immortalitzar el moment amb el telèfon mòbil. En el seu discurs institucional, el Príncep ha fet menció de la seva "passió" pel mar, amb què ha fet broma a l'afirmar que si no ja no té temps per dedicar-li a aquest 'hobby', "ara potser menys", en una referència a la seva pròxima entronització, el dia 19 de juny.

L'escalfament global

Notícies relacionades

L'{hereu} ha destacat la primacia marítima de la història d'Espanya i com la vinculació amb els mars ha influït en l'{evolució} del país. El príncep d'Astúries ha advertit sobre el risc que suposen per als oceans l'escalfament global i la sobreexplotació dels mars, que ha dit que ha de ser "sostenible".

Al final de les seves paraules, el príncep Felip ha visitat l'exposició que commemora el centenari de l'Institut d'{Oceanografía} acompanyat pel director de la institució, Eduardo Balguerías, i la secretària d'Estat de {R+D+I}, Carmen Vela. Després, ha compartit {còctel} amb els convidats a l'acte, celebrat als Jardins d'El Retiro de Madrid.

Temes:

Joan Carles I