El Rei acorda amb Posada que la proclamació de Felip VI sigui com més ràpid millor

Joan Carles ha telefonat al president del Congrés i tots dos han tingut una conversa "emotiva"

El màxim representant de la Cambra baixa assegura que el monarca està "molt sencer"

El Rei, al costat de Jesús Posada, durant l’acte d’obertura de la desena legislatura, el desembre del 2011.

El Rei, al costat de Jesús Posada, durant l’acte d’obertura de la desena legislatura, el desembre del 2011. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Madrid

El Rei ha acordat amb el president del Congrés, Jesús Posada, que la proclamació de Felip VI com a nou Rei d'Espanya es faci com més ràpid millor.

Juan Carles ha telefonat a Posada a les 10 del matí per comunicar-li la seva decisió d'abdicar, ja que el president del Congrés és la tercera autoritat de l'Estat.

La conversa, segons ha declarat Posada al pati de la Cambra baixa, ha estat "emotiva". El mateix president del Congrés ha confessat que s'ha "emocionat", malgrat que ha vist el monarca "molt sencer".

Notícies relacionades

Tots dos han acordat que la proclamació de Felip VI es faci en el termini més breu possible així que l'Executiu aprovi la llei orgànica necessària per obrir el procés.

Fonts parlamentàries han explicat que Posada ja ha donat ordres a tots els representants implicats en el procés que comencin a treballar per avançar en la mesura del que sigui possible els treballs.

Temes:

Joan Carles I