EL DILEMA DEL SOCIALISME

El PSOE andalús no veu malament l'elecció del secretari general oberta als militants

Díaz demana als seus "no tenir por dels canvis" i no distreure's dels problemes de la gent

Susana Díaz i el secretari d’organització del PSOE andalús, Juan Cornejo, arriben al Parlament regional per a una reunió del grup parlamentari socialista.

Susana Díaz i el secretari d’organització del PSOE andalús, Juan Cornejo, arriben al Parlament regional per a una reunió del grup parlamentari socialista. / EFE / JULIO MUÑOZ

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / Sevilla

El secretari d'organització del PSOE a AndalusiaJuan Cornejo, ha assegurat aquest dimecres que no li sona malament la idea que els militants del partit participin en l'elecció del pròxim secretari general, que rellevarà Alfredo Pérez Rubalcaba, encara que ha deixat en mans de la direcció federal la fórmula per fer viable aquesta proposta. La secretària general dels socialistes andalusos i presidenta de la comunitat, Susana Díaz, mentrestant, ha animat el seu grup parlamentari a "no tenir por als canvis" i ha demanat no distreure's de l'objectiu de tornar a ser el partit que representi la majoria social.

Cornejo ha expressat el seu suport a la direcció federal en el procés de renovació obert, assegurant que "seguirà col·laborant"amb ella. No obstant, no ha volgut pronunciar-se sobre la fórmula més idònia perquè els militants puguin donar la seva opinió, una cosa que queda en mans del secretari general. Així, ha aventurat que la celebració d'un comitè federal per abordar la forma com es portaria a terme no endarreriria la convocatòria del congrés extraordinari previst per al 19 i 20 de juliol.

Diversos dirigents andalusos s'han mostrat oberts a aquesta opció, recordant que va ser la mateixa Díaz la primera dirigent de sotmetre's a la voluntat dels militants a les primàries, que la van elevar a la presidència de la Junta d'Andalusia. I han recalcat que una elecció oberta encaixa amb la necessitat d'escoltar la gent i connectar amb les bases.

"No hi ha temps per celebrar"

Notícies relacionades

Díaz ha animat el seu grup a seguir treballant i recuperar el contacte amb la gent. En una reunió del grup parlamentari socialista, ha lloat els esforços per millorar els resultats electorals en les passades eleccions europees, on s'ha recobrat el vot en ciutats grans fins ara blindades en mans del PP, però ha insistit que "no hi ha temps per celebrar" perquè "molta gent segueix passant-ho malament".

Així mateix, s'ha mostrat satisfeta que els socialistes hagin "complert la paraula" que van donar en la sessió d'investidura i en la passada campanya, on el missatge prioritari va ser la lluita contra la desocupació. "I els plans estan donant resultat", ha asseverat.