ASSASSINAT A SANG FREDA A LLEÓ

Presó sense fiança per a les dues detingudes per l'assassinat d'Isabel Carrasco

La jutge les acusa d'homicidi, tinença il·lícita d'armes i atemptat contra l'autoritat

La policia no exhaureix les 72 hores de detenció després de la confessió de Montserrat González

Montserrat González, la presumpta assassina de la presidenta de la Diputació de Lleó, és introduïda en un furgó policial per ser traslladada als jutjats, aquest dimecres.

Montserrat González, la presumpta assassina de la presidenta de la Diputació de Lleó, és introduïda en un furgó policial per ser traslladada als jutjats, aquest dimecres. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / Lleó

La titular del jutjat número 4 de LleóSonia González, ha decretat presó sense fiança per a les dues detingudes per l'assassinat, dilluns passat, de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrascoassassinat LleóIsabel Carrasco. La decisió ha arribat després que María Montserrat González Fernández, de 58 anys, i Montserrat Triana Martínez González, de 35, mare i filla, estiguessin declarant fins a altes hores de la matinada. Totes dues estan imputades pels delictes d'homicidi, tinença il·lícita d'armes i atemptat contra l'autoritat i ja són al mòdul d'ingressos de la presó de Mansilla de Mulas, molt pròxima a la capital lleonesa.

Notícies relacionades

Les dues detingudes han estat interrogades per la titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Lleó, un fiscal i els advocats de la defensa de cadascuna de les dones. Durant l'interrogatori no ha estat present l'advocat de l'acusació particular, que ja s'ha personat en la causa, ja que les actuacions segueixen sent secretes.

"Deixeu la meva filla en pau"

Encara que en un principi els investigadors s'havien plantejat exhaurir les 72 hores d'estada en dependències policials, finalment han decidit traslladar-les al jutjat després que dimarts a la nit Montserrat fes un pas endavant i assumís tota la responsabilitat en l'assassinat del crim, intentant deixar de banda la seva filla Triana: "Deixeu la meva filla en pau. Ho vaig fer jo sola, ella no hi té res a veure". I ha desgranat amb fermesa detalls que han ajudat els investigadors a acabar de completar el complex puzle d'odis, fílies i venjances que envolta l'assassinat de la dona més poderosa de Lleó.