Mare i filla van comprar el revòlver amb què van assassinar Carrasco a un delinqüent de fora de Lleó

"L'he matat per com tractava la meva filla", ha dit a la comissaria la presumpta autora dels trets

3
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / Lleó

Com és possible que dues dones de vida aparentment normal, la dona d'un inspector en cap de la policia nacional i la filla enginyera de telecomunicacions, siguin capaces d'aconseguir un revòlver del calibre 22 mil·límetres. Els investigadors van aclarir dimarts a la tarda aquesta gran incògnita del crim de la dirigent del Partit Popular Isabel Carrasco. Durant l'acarament a què les dues dones van ser sotmeses van admetre la sevaculpabilitat i van explicar que van comprar l'arma a un delinqüent comú de fora de Lleó, del qual no van saber donar la identitat.

Segons els investigadors, aquestes declaracions de Montserrat González eren en principi no oficials perquè s'havien produït en converses als calabossos i en els trasllats fins a les sales d'interrogatoris. La dona ha reconegut haver estat autora dels trets contra Isabel Carrasco. ¿Per què? Perquè la considerava responsable de les desgràcies de la seva filla. "L'he matat per com ha tractat la meva filla", asseguren fonts de la investigació que s'ha sentit dir a la dona.

La investigació sobre l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó i dirigent del Partit Popular, Isabel Carrasco, avança ràpidament. A molts investigadors els recorda la tragèdia de Puerto Hurraco, però en context urbà, per l'odi visceral que les dues detingudes havien alimentat amb el pas dels anys contra la política assassinada.

L'arma

L'arma ja ha aparegut. Dimarts a la nit una agent de la policia municipal de Lleó va anar a la comissaria de la policia i va entregar una bossa negra on hi havia el revòlver del calibre 22 que es va utilitzar dilluns a la tarda per matar per l'esquena Isabel Carrasco. L'agent de la policia municipal, de 41 anys, va dir que era bona amiga de Montserrat Triana Martínez González, de 35 anys, i que devia ser ella qui dilluns a la tarda, després de l'assassinat d'Isabel Carrasco, va deixar la bossa negra amb el revòlver a dins a la part del darrere del seu cotxe, que casualment estava aparcat al carrer, a prop del lloc del crim, i amb les portes obertes. La funcionària va assegurar que fins a aquell moment no es va adonar de l'existència de la bossa i que quan la va trobar i va descobrir l'arma va decidir entregar-la als investigadors. La dona va quedar en llibertat, imputada, davant els dubtes policials sobre la seva versió.

La confessió

La Policia investiga la seva possible implicació en l'assassinat de Carrasco després que entregués l'arma i assegurés que l'hi va donar una de les detingudes, Montserrat Triana Martínez González, de 35 anys, en un sobre poc després que es cometés l'assassinat dilluns passat. A la mateixa hora en què la policia local entregava l'arma als investigadors, Montserrat González Fernández accedia a declarar finalment davant els policies. Va ser una declaració breu, en què la dona va mantenir la sang freda i va reconèixer haver estat l'autora material dels quatre trets que van matar Isabel Carrasco dilluns a la tarda. La dona es va negar a donar detalls dels fets. La mare es va ensorrar després que els investigadors observessin a la tarda que la filla, Triana, estava començant a perdre la fermesa que l'havia caracteritzat les últimes hores. Els investigadors van canviar l'estratègia amb les dues dones i van trencar la incomunicació a què havien estat sotmeses les dues dones. Triana va ser traslladada a la direcció de la policia de Lleó i els investigadors van enfrontar mare i filla.

Registre, drogues i munició

Notícies relacionades

Després d'aquest acarament a les dependències policials, els agents es van tornar a traslladar al domicili de Triana, a Lleó, als números 2 i 4 del carrer de la Cruz Roja, i en un registre molt més minuciós van trobar una segona arma, del calibre 7,65, que no havia estat utilitzat en el crim. Triana guardava a més nombrosa munició de diferents calibres, mig quilo de marihuana i abundant documentació sobre Isabel Carrasco, fins i tot l'adreça de la presidenta del PP a Lleó.

La declaració de Montserrat González també va ajudar els investigadors a entendre que l'arma utilitzada en el crim va ser comprada per una de les dues dones a un delinqüent comú de fora de Lleó.