L'ASSASSINAT DE LA PRESIDENTA DEL PP DE LLEÓ

Fernández Díaz: "S'ha de netejar les xarxes socials d'indesitjables"

Interior obre una investigació sobre missatges "vergonyosos" referents a Isabel Carrasco que considera "apologia del delicte i l'odi"

Interior ordena investigar missatges injuriosos sobre Isabel Carrasco en les xarxes socials / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l'Interior ha obert una investigació per determinar si certs missatges publicats a les xarxes socials contra la presidenta de la Diputació de LleóIsabel Carrasco, després del seu assassinat a trets, són constitutius de delicte. El ministre Jorge Fernández Díaz ha qualificat de "vergonyoses" i "actes d'apologia del delicte i l'odi" algunes de les frases publicades. 

"S'han de netejar les xarxes d'indesitjables", ha assenyalat el ministre de l'Interior, després de presidir a Valdemoro (Madrid) l'acte del 170 aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil. Fernández Díaz ha fet una crida a la reflexió i ha demanat "posar en relleu l'actuació dels polítics" ja que, segons ha dit, "fora de la democràcia només hi ha anarquia".

Precisament, dues regidores del PSOE de Galícia s'hi han vist involucrades. La regidora socialista de Vilagarcía de Arousa (PontevedraSusana Camiño ha dimitit aquest dimarts després d'haver escrit al seu mur de Facebook: "No vull comentar però cadascú recull el que sembra". Una altra socialista que ha creat polèmica amb les seves paraules ha estat la regidora de l'Ajuntament de Meis (Pontevedra) Beatriz Martínez Sancho, que ha publicat al seu Twitter: "Quan vegis la barba de ton veí pelar... posa la teva a remullar... tremola Louzan q la gent està molt desesperada i els pocavergonyes q s'enriqueixen amb diners públics acaben pagant... això sembla Sinaloa... ", dirigint-se al president de la Diputació de Pontevedra i president del PP a la província, Rafael Louzán.

Contra la impunitat

Notícies relacionades

La portaveu d'UPDRosa Díez, ha advocat per regular l'ús ofensiu de les xarxes socials amb l'objectiu que no puguin servir per "cobrir d'impunitat" els "covards" i la "gentussa".

També s'ha pronunciat en aquest sentit el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, a l'assenyalar que el Codi Penal ja permet perseguir insults o amenaces llançats en xarxes socials, i per tant no veu necessària una nova regulació. "Ja hi ha instruments per perseguir aquesta mena de comentaris. El Codi Penal dóna molt de si", ha apuntat.