ICV repta el PSC a posicionar-se contra les retallades de Valls

Urtasun, acompanyat de Cayo Lara, demana un vot de ruptura amb la "vella política" de PP, PSOE i CiU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Santa Coloma de Gramenet

ICV ha furgat aquest dissabte en les contradiccions dels socialistes catalans després de conèixer-se que comptaran amb el primer ministre francès, Manuel Valls, en l'acte central de la seva campanya electoral europea. El candidat dels ecosocialistes, Ernest Urtasun, ha assenyalat a Valls com un dels culpables de les retallades que ha realitzat el Govern francès i ha reptat el PSC perquè digui si està "amb les polítiques de Manuel Valls o amb la vaga general a França", una mobilització que ICV recolza.

En un míting a Santa Coloma de Gramenet, Urtasun ha assenyalat que la crisi que s'està vivint és fruit de "l'especulació" i d'un "sistema polític opac", alhora que ha assenyalat que PP, PSOE i CiU representen "la vella política" i que, si bé "no són el mateix", els tres "fan el mateix, que és aplicar les ordres de la troica". Per això, el cap de llista ecosocialista ha demanat un vot de "ruptura" que permeti recuperar els "drets", derrotant el bipartidisme que "ha afavorit la concentració de riquesa i el poder econòmic".

Notícies relacionades

Urtasun també ha advocat per un "canvi de règim" a Europa, a Espanya i a Catalunya: "És un règim esgotat per la crisi econòmica, per la corrupció que ha podrit els grans partits, per una crisi social, i per una crisi del model d'Estat que no dóna resposta al dret a decidir", ha argumentat.

Suport d'IU

L'acte ha servit perquè IU i ICV lluïssin els seus líders, Cayo Lara i Joan Herrera, i al cap de llista de la coalició verd-i-roja, Willy Meyer. Els tres han fet una crida a la mobilització del vot, ja que les enquestes els atorguen uns millors resultats com més alta sigui la participació. Lara, a més, ha fet una forta crítica al bipartidisme que "fa que el PP i el PSOE es posin d'acord en tot". Amb una nota d'ironia, el coordinador federal d'IU ha proposat que li regalessin un mirall a l'eurocandidata del PSOE, Elena Valenciano, "perquè quan busqui la troica la vegi allà". Herrera centrat el seu discurs en la crítica a les retallades en el sistema públic català.