DISCURS DEL CAP DEL GOVERN

Mas: "Oferim el gran espectacle del mosaic de la societat catalana"

El president invoca la "diversitat" i el que "uneix" els catalans en el seu missatge institucional del dia de Sant Jordi

El missatge institucional d’Artur Mas el dia de Sant Jordi. / ACN

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, en el seu missatge institucional amb motiu de la diada de Sant Jordi, ha fet una crida perquè els catalans ofereixin "al món el gran espectacle del mosaic de la societat catalana". "Invocant la diversitat", ha afegit, "i al mateix temps el que ens uneix". "Així és com som i com ens agrada fer les coses, així ho fem i ho farem, perquè així és com som", ha subratllat el president en un missatge en què ha destacat que les roses i els llibres simbolitzen la passió i la cultura.

Notícies relacionades

El cap del Govern també ha reivindicat els llibres en català: "Trenqueu una llança pels llibres en la nostra llengua, pels nostres autors i llibreries i amb les entitats que ajuden els que no poden seguir". Mas també ha convidat els catalans a penjar la senyera als balcons i a dedicar un temps aquest 23 d'abril per regalar roses i llibres o estar amb els éssers estimats.

En un missatge sense referències polítiques, més enllà de reivindicar l'antiga tradició de la celebració de Sant Jordi, paral·lela a l'antiguitat de les institucions catalanes, Mas ha finalitzat la seva breu intervenció reiterant la voluntat de reafirmació de Catalunya.