EL 'CAS URDANGARIN'

Camps afirma que la Generalitat Valenciana ha actuat sempre sota l'imperi de la llei

L'expresident valencià torna a respondre com a testimoni a preguntes sobre els Valencia Summit en el marc del 'cas Nóos'

Francisco Camps va testificar sobre el ’cas Nóos’ des del seu despatx oficial del Consell Jurídic Consultiu. / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha defensat aquest dimarts, després de testificar per segona vegada per escrit sobre el 'cas Nóos', que la Generalitat "ha actuat sempre sota l'imperi de la llei i buscant l'interès general" dels valencians en els projectes desenvolupats.

Camps s'ha pronunciat així després de respondre al seu despatx oficial del Consell Jurídic Consultiu i en presència del secretari judicial del Jutjat d'Instrucció número 13 de València a les preguntes plantejades pel PSPV-PSOE, la defensa d'Iñaki Urdangarin i la de l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències José Manuel Aguilar.

"Que acabi aviat i bé"

"Ningú absolutament en aquests moments és indicat per ningú d'haver-se directament o indirectament beneficiat de res", ha manifestat Camps als periodistes, davant els quals ha insistit que aquesta és "una testifical més" dins un procés que espera que acabi "aviat" i que "acabi bé".

Preguntat sobre si ha recuperat la memòria respecte a la declaració del dia 1 de febrer, quan va respondre a moltes preguntes que no ho recordava, ha assegurat: "La memòria mai l'he perdut, gràcies a Déu", però "les coses que no es recorden és molt difícil recordar-les".

Ha insistit que ningú pot dir que a l'Administració autonòmica els seus funcionaris, alts càrrecs o responsables polítics han actuat "fora" de la "convicció, vocació i compromís" per la Comunitat Valenciana, ni que hagin tingut "cap tipus de cosa estranya" en relació amb els actes desenvolupats en aquesta terra.

Projecció de la regió

Camps ha indicat que és "una constant" en el funcionament del Govern de la Generalitat i del Partit Popular que ell va presidir el fet que ningú hagi pogut tenir un altre interès que no sigui treballar pels valencians, pels espanyols, per la Comunitat Valenciana i per la projecció i promoció d'aquesta regió.

"Aquí el que hi ha hagut és molta feina, molt esforç i molt interès per fer que la Comunitat Valenciana sigui un gran territori, que es fes el millor, que vingués el millor i que es realitzessin activitats sempre al màxim nivell", ha defensat.

Per això, ha afegit, confia "plenament" en l'Administració autonòmica i en la local pel que fa al "projecte conjunt" de la cimera sobre esport Valencia Summit, i també en les persones que han portat endavant "cada un dels projectes" desenvolupats a la Comunitat.

Respost a totes les preguntes

Camps ha assenyalat que ha respost a totes les preguntes que se li han formulat, que segons ha dit han estat unes vint-i-quatre --unes vuit per cada part--, i que no li ha estranyat cap, ja que han estat "preguntes normals" davant les quals ha donat "respostes normals", amb "normalitat i tranquil·litat" i sense "cap problema, igual que l'altra vegada".

Notícies relacionades

Ha afirmat que aquesta declaració se li ha fet més curta que l'anterior i que s'ha sentit "molt còmode", ja que no hi ha hagut "insistència", preguntes complexes ni "incompatibilitat" amb respostes donades en un altre moment o altres àmbits.

"L'única pena és que al final s'hagin d'explicar aquestes coses en un àmbit tan estrident, tan complicat a vegades, perquè tot és molt més fàcilment explicable, però això és el que ens toca viure aquest temps", ha conclòs l'expresident.

Temes:

Cas Nóos