ADÉU A UN DIRIGENT HISTÒRIC

Més de 30.000 persones han visitat la capella ardent de Suárez

L'expresident del Govern serà acomiadat amb honors d'Estat en un seguici fúnebre, l'itinerari del qual s'ha ampliat

Les restes mortals rebran sepultura a la Catedral d'Àvila, on ja descansen les de la seva dona, Amparo Illana

La capella ardent de Suárez ha reobert avui una hora abans del previst. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Més de 30.000 persones han passat per la capella ardent d'Adolfo Suárez reoberta cap a les 7.00 hores, una hora abans del previst, per donar entrada als ciutadans que, malgrat el fred de la matinada, esperaven poder donar l'últim adéu a l'expresident del Govern fins a les 10.00 hores. Una llarga cua de ciutadans han ocupat des d'ahir la Carrera de San Jerónimo per poder entrar al Saló dels Passos Perduts on hi havia el fèretre de l'expresident Suárez.

El president del Congrés, Jesús Posada, que ha facilitat la xifra, s'ha declarat davant la premsa, a la Puerta de los Leones del Congrés, "orgullós de la imatge d'unitat i consens" traslladada per totes les forces polítiques al voltant de la figura del primer president de la democràcia.

Membres dels tres exèrcits i de la Guàrdia Civil esperen la sortida del fèretre per acomiadar l'expresident amb honors d'Estat. El fèretre serà dipositat sobre un armó d'artilleria i, seguit a peu per la família i les autoritats, serà conduït per la plaça de Cánovas del Castillo (Neptuno) i el Paseo del Prado, fins a arribar a la plaça de Cibeles.

Notícies relacionades

En principi, el seguici fúnebre havia d'anar fins a la plaça de Neptuno, però s'ha decidit ampliar el seu itinerari per facilitar que tots els ciutadans que així ho desitgin li puguin retre l'últim homenatge.

Després d'un comiat del dol amb toc d'oració, descàrrega de fuselleria de la Guàrdia d'Honor i desfilada a la plaça de Cibeles, el fèretre serà introduït en un furgó que el portarà fins a la catedral d'Àvila, on les restes mortals de l'expresident del Govern rebran sepultura, al costat de les de la seva dona, Amparo Illana.