El fill d'Adolfo Suárez anuncia la mort "imminent" del seu pare

Els metges donen a l'expresident del Govern 48 hores de vida

La família del polític ja ha comunicat la notícia al Rei i al president del Govern

Adolfo Suárez, desenllaç imminent. / DAVID CASTRO / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El fill de l'expresident del Govern Adolfo Suárez ha anunciat aquest matí que la mort del seu pare és "imminent". L'home que va liderar la transició està ingressat des de dilluns a la clínica Cemtro de Madrid, envoltat de tots els seus fills i els seus néts, que esperen l'arribada d'un final inevitable, malgrat que el mandatari fa uns dies que "somriu més que als últims anys", segons ha explicat molt emocionat el seu fill, Adolfo Suárez Illana.

En una roda de premsa en què el fill de l'expresident no ha pogut contenir l'emoció i les llàgrimes, Suárez Illana ha assegurat que els metges treballen amb un horitzó de 48 hores, encara que la mort pot ser "imminent". El fill de l'exmandatari ha explicat que havia decidit informar personalment els mitjans de comunicació, perquè, segurament, no seria capaç d'anunciar el desenllaç final.

Notícies relacionades

Ha explicat que tant el president del Govern, Mariano Rajoy, com el Rei han estat informats dels últims esdeveniments, encara que al Monarca "no ha fet falta explicar-li gaires detalls". "Ha estat pendent de la salut del meu pare diàriament, els últims 11 anys", ha explicat. Suárez Illana ha regalat a Joan Carles unes paraules d'agraïment: "La seva relació amb el meu pare ha estat excepcional. Gràcies al Rei el meu pare va poder fer el que més li agradava en un moment únic en la història d'Espanya. Aquests dos homes van canviar el rumb de la història".

"Ens ha regalat somriures"

En un moment de la curta compareixença, tallada per un plor incontrolable del fill de l'expresident, Suárez Illana ha assegurat que, malgrat el dolor, la tristesa i la pena, eren uns dies de gran alegria. "En aquestes últimes hores el meu pare ens ha regalat més somriures que als últims cinc anys", ha assegurat. Sobre el desenvolupament de la malaltia, el fill de l'home que va liderar la transició ha explicat que "la malaltia va ser molt ràpida i es va estancar". "Després va perdre la consciència, no hi havia una relació intel·lectual amb ell", ha explicat, encara que "sí que hi havia una relació afectiva".