DEU ANYS DE LA MATANÇA DE MADRID

Interior assegura que està "treballant" per expulsar Zuher així que surti de la presó

Fernández Díaz admet, no obstant, que el ministeri hauria d'"acatar" una possible iniciativa legal del condemnat per l'11-M per quedar-se a Espanya

Fernández Díaz, amb la presidenta de l’Associació 11-M, Pilar Manjón, i la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco, aquest dilluns, a Madrid.

Fernández Díaz, amb la presidenta de l’Associació 11-M, Pilar Manjón, i la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco, aquest dilluns, a Madrid. / PACO CAMPOS (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dimarts que el seu departament està "treballant" perquè el condemnat pel 11-M Rafa Zuher, que sortirà de la presó el dia 16, "sigui expulsat d'Espanya" tan bon punt sigui excarcerat. Fernández Díaz reconeix, no obstant, que Interior haurà d'"acatar" qualsevol iniciativa legal per evitar deixar el país que prengui Zuher, que aquest dilluns va difondre entre alguns mitjans de comunicació una carta en què qualificava d'"injusta" la seva condemna i confiava que algun dia "se sàpiga la verdadera veritat dels atemptats".

Notícies relacionades

"Dins del que la llei ens permeti, la voluntat del Govern és que deixi Espanya", ha dit el ministre en una entrevista a la Cope. Zuher compleix una condemna de 10 anys de presó per haver intermediat entre els miners que van facilitar els explosius de l'11-M i la cèl·lula terrorista que va executar l'atemptat. El seu recent matrimoni a la presó amb una ciutadana espanyola podria complicar l'expulsió de l'exconfident de la Guàrdia Civil. 

Mesures de control

Com a alternativa a l'expulsió, Fernández Díaz considera molt raonable la petició de les víctimes de mesures de control i allunyament, però ha reconegut que les possibilitats són limitades perquè l'atemptat es va cometre el 2004 i la reforma del Codi Penal que permet la llibertat vigilada amb mesures de seguretat annexes data del 2010.