Obama truca a Rajoy per expressar-li el seu suport a Espanya i les víctimes de l'11-M

El president dels EUA i el seu homòleg espanyol han repassat altres qüestions d'actualitat, com les relacions bilaterals o la situació d'Ucraïna

El president dels EUA, Barack Obama, parla per telèfon l’octubre del 2009, a la Casa Blanca.

El president dels EUA, Barack Obama, parla per telèfon l’octubre del 2009, a la Casa Blanca. / PETE SOUZA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha trucat aquest dilluns a la tarda al seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, per expressar-li el seu suport i solidaritat amb Espanya i, en especial, amb els familiars de les víctimes de l'atemptant terrorista de l'11-M, del qual aquest dimarts es compleix el desè aniversari.

Fonts del Govern espanyol han informat d'aquesta conversa telefònica, que ha durat uns minuts i ha tingut lloc cap a les 20.30 hores.

Els dos mandataris han aprofitat l'ocasió per repassar de manera breu altres qüestions d'actualitat com les relacions bilaterals entre Espanya i Estats Units o la situació que travessa Ucraïna, han afegit les fonts.

A altres mandataris

En els últims dies, Obama ha mantingut diverses converses sobre la crisi d'Ucraïna i l'actitud que està tenint Rússia amb altres líders europeus com la cancellera alemanya, Angela Merkel; el primer ministre britànic, David Cameron; el president francès, François Hollande, i el primer ministre italià, Matteo Renzi.

Rajoy ha tingut oportunitat de traslladar a Obama la posició que manté Espanya sobre això, que passa per esgotar la via del diàleg i defensar la integritat territorial d'Ucraïna, principis que va traslladar la setmana passada al ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov Serguei Lavrov, a la reunió que tots dos van mantenir a Madrid.

Reunió el gener passat

Notícies relacionades

L'última vegada que Rajoy i Obama es van veure va ser el mes de gener passat a Washington, durant la visita que va fer a la Casa Blanca el president del Govern i en què va rebre el suport del mandatari nord-americà a les reformes econòmiques que ha anat posant en marxa.

Tots dos es veuran d'aquí uns dies un altre cop a la ciutat holandesa de l'Haia, on participaran amb altres caps d'Estat i de Govern en la Cimera sobre Seguretat Nuclear.