reacció a l'escàndol

El PSOE reclama la dimissió de l'alcalde de Burgos després de les protestes del Gamonal i les notícies del seu àtic

El pis de Lacalle va ser edificat pels constructors de les obres del frustrat bulevard

Un operari al bulevard del barri del Gamonal a Burgos.

Un operari al bulevard del barri del Gamonal a Burgos. / EFE

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, ha insistit aquest dilluns en la necessitat que l'alcalde de Burgos, Javier Lacalle, presenti la dimissió després de les protestes sorgides al barri del Gamonal i les suposades irregularitats relacionades amb l'àtic en què viu. A la roda de premsa posterior a la Comissió Permanent del PSOE, López ha respost així al ser preguntat una informació que apunta que Lacalle va manipular la seva declaració de béns per tapar l'escàndol del seu àtic de luxe, edificat segons 'eldiario.es' pels constructors de les obres del frustrat bulevard del Gamonal.

El dirigent socialista ha posat en relleu que el PSOE de Burgos ha estat el que ha portat "la veu cantant" en la polèmica generada arran dels incidents que han tingut lloc al Gamonal, que finalment van finalitzar amb la paralització de les obres al citat barri burgalès.

Gestió maldestra

Notícies relacionades

Segons ha destacat, els socialistes de Burgos des del principi s'han oposat a la construcció del bulevard de Gamonal i, de fet, ha apuntat que van denunciar l'adjudicació d'aquest projecte que, segons el seu parer, el primer regidor ha gestionat de manera "molt maldestra".

Per això, ha indicat López, que el Grup Municipal del PSOE de Burgos hagi demanat la celebració d'un ple perquè Lacalle doni totes les explicacions pertinents i en què, a més, els socialistes reiteraran la seva sol·licitud que dimiteixi.