LA CARRERA PER LA CANDIDATURA A L'ALCALDIA

Carles Martí renuncia a les primàries del PSC a Barcelona

El dirigent socialista havia mantingut reunions amb els líders de les agrupacions de districte per calibrar les seves possibilitats

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / JOSE RICO / Barcelona

El primer secretari del PSC de BarcelonaCarles Martí, ha decidit no concórrer a les eleccions primàries que elegiran el candidat socialista a l'alcaldia de la capital. En roda de premsa, Martí ha justificat la seva decisió en la conveniència de no afegir un altre nom a la "paleta" de candidats i precandidats que ja existeix (podrien ser fins a set), i de no obrir, en paral·lel a les primàries, el meló d'un congrés extraordinari en la federació, ja que si s'hagués presentat hauria d'haver renunciat al lideratge del partit.

En les últimes setmanes s'havia especulat amb la possibilitat que Martí, que ha comparegut a les 12.00 hores en roda de premsa, es presentés a les primàries, i de fet, el que va ser primer tinent d'alcalde amb Jordi Hereu ha mantingut en els últims dies reunions amb els líders de les agrupacions de districte per calibrar quines possibilitats tenia.

"Ja hi ha prou candidats per reflectir la pluralitat de sensibilitats del PSC de Barcelona. Ara el meu paper ha de ser garantir la neutralitat del procés", ha assegurat abans de prometre que no avalarà ni recolzarà en públic cap dels aspirants. També ha descartat convocar un congrés extraordinari després de les primàries del 29 de març.

Notícies relacionades

El PSC celebrarà les primàries per escollir el candidat a alcalde el pròxim 29 de març i, en cas que sigui necessària una segona volta, aquesta tindrà lloc el 5 d'abril. Fins ara, han anunciat oficialment la seva intenció de presentar-se l'actual president del grup municipal socialista a Barcelona, Jordi Martí; la regidora del mateix grup Carmen de Andrés, l'exdiputada Laia Bonet i el militant Manel Fernández.

El risc de fractura

Respecte a l'impacte que pot tenir una possible fractura en el grup parlamentari socialista, Martí ha reconegut que "el gran perill" de les primàries serà que el debat nacional "ho acabi contaminant tot", perquè relegaria el debat sobre el model de ciutat. Malgrat les males expectatives que els sondejos atorguen al PSC, Martí ha afirmat que "tot està per jugar".