ICV pregunta al Govern sobre la petició d'Obama per emmagatzemar residus químics sirians a Tarragona

Els ecosocialistes volen que l'Executiu confirmi si pensa acceptar la sol·licitud i si hi ha una empresa interessada

El PSC demana al Govern si estava informat sobre la petició dels Estats Units

L’empresa GRECAT de gestió de residus candidata a tractar els químics de Síria.

L’empresa GRECAT de gestió de residus candidata a tractar els químics de Síria.

1
Es llegeix en minuts

La diputada d'ICV al Congrés Laia Ortiz va registrar el dia 20 de desembre una bateria de preguntes escrites al Govern en què reclama informació sobre la petició dels Estats Units a l'Executiu espanyol per utilitzar el port de Tarragona per desembarcar productes químics procedents del desmantellament de l'arsenal d'armes químiques de Síria,Estats Units Tarragonaproductes químics Síria com ha avançat EL PERIÓDICO.

Ortiz demana al Govern del PP que expliqui si té constància d'aquesta sol·licitud i si pensa respondre afirmativament. També que confirmi si una empresa situada a Tarragona s'ha ofert a tractar els residus. El Gabinet de Mariano Rajoy haurà de respondre també per escrit a les preguntes d'Ortiz, que li exigeix també que expliqui quin port espanyol s'oferiria a rebre els residus químics sirians.

Notícies relacionades

Per la seva part, el PSC ha informat en un comunicat que aquest dijous ha registrat preguntes al Parlament per saber si el Govern estava informat de la petició dels EUA a Mariano Rajoy. Els socialistes també presentaran una proposta de resolució per instar l'Executiu d'Artur Mas que s'oposi que aquest tipus de material sigui tractat en territori català.

El diputat del PSC Xavier Sabaté ha recordat que el territori de Tarragona "ja acull nombroses instal·lacions de risc com tres centrals nuclears, quatre de cicle combinat, plantes químiques, una refineria, nombrosos magatzems de productes de risc i centres de tractament de residus especials".